23
Mayıs
2024
Perşembe
GEVAŞ - VAN

Lise sıkıntısı bitmiyor

Gevaş'da yeni yapılması planlanan lise binası için tahsis edilen yerin, ilçe merkezi dışında olması velilerin tepkisine neden oldu. Yaklaşık 48 yıl önce ilçede 6 derslik olarak hizmete açılan Gevaş Lisesi, yaptırılan 3 ek dersliğe rağmen ihtiyaca cevap veremiyor.

2000 yılında Gevaş Çok Programlı Lise olarak hizmet veren binanın yetersiz olması nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından yeni bir binanın yapılması için gereken ödenek çıkartıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında, okul binası için temin edilen Gevaş Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) arsasının şehir dışında olması öğrenci velilerinin tepkisine neden oldu.

500 öğrencinin eğitim gördüğü lisenin, ilçe merkezi dışına çıkması halinde öğrenci sayısından yüzde 50 azalma olacağını iddia eden veliler, "Halkımız zaten fakir. Şuan lisenin merkezde olmasına rağmen öğrenci masrafları altında kalkınamıyoruz. Lise uzak yere giderse, velilere yeni masraflar çıkartacaktır. Bundan dolayı çoğumuz çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz. İlçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta olan YİBO, Pinarbaşı Mahallesi gibi uzak yerlere 10-12 kilometre uzaklıkta. Öğrencilerimiz yaya olarak liseye gidip gelemezler. Şimdiki lise binasının üstüne bir kat daha çıkılması halinde sorun daha ucuz ve rahat çözülür" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2005 Pazartesi 13:33:10
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 14:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ihsan korkut IP: 81.213.216.xxx Tarih : 6.06.2006 22:54:23
okulumuz kendi çabalarıyla idareyi yürütüyor...ama disiplin diye bir kavram yok.okul müdürümüz ercan bey dışında kimse görevini yapmıyor.