18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEVAŞ - VAN

Mahsur kalan baba-oğul kurtarıldı

DAĞDA MAHSUR KALAN BABA VE OĞLU KURTARILDI

Van'ın Gevaş ilçesinde kar yağışı ve tipi yüzünden küçükbaş hayvanları ile dağda mahsur kalan baba ile oğlunu kurtarmaya giden akrabaları da mahsur kaldı. 32 kişi jandarmanın yoğun çalışmaları ile kurtarılırken, yaklaşık 70 koyun ise telef oldu.

Edinilen bilgiye göre, Van'dan Gevaş'ın Daldere köyüne küçükbaş hayvan götüren Mustafa Gezici (45) ve oğlu Salih Gezici (20), kar ve tipi nedeniyle Dövecik ile Evbak mezrası arasında bulunan Meydan Tepesi'nde 200 koyun ile birlikte mahsur kaldı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye giden İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Öztürk Karayazı, çevre köylerdeki korucuları seferber etti. İl Özel İdaresi'nden iş makinesi talep eden ve ambulans isteyen Yüzbaşı Öztürk Karayazı, askerlerle birlikte arama çalışmalarına katıldı.

Durumu haber alan Gezici'nin akrabaları ise minibüslerle Dövecik mezrasına gelerek arama çalışmalarına katıldı. Bir süre sonra Gezici'ye ulaşan yaklaşık 30 kişi dağda mahsur kalınca bu defa devreye jandarma girdi. İl Özel İdaresi, sivil savunma ve sağlık ekipleri ile birlikte vatandaşların mahsur kaldığı alana giden jandarma ekipleri, donmak üzere olan Gezici ve akrabalarını kurtardı. 70 koyunun telef olduğu olayın ardından bölgeye gelerek Jandarma Komutanı Yüzbaşı Öztürk Karayazı'dan bilgi alan Kaymakam Tahsin Aksu, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Herkesin sağ salim kurtarıldığını dile getiren Aksu, çalışmalara katılanlara teşekkür etti.

Donmak üzereyken kurtarılan ve şokta olduğu görülen Mustafa Gezici ve oğlu Salih Gezici ambulansla Gevaş Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, kurtarılan koyunlar ise Dövecik mezrasında bir ahıra alındı.

DAĞDA MAHSUR KALAN BABA VE OĞLU KURTARILDI
DAĞDA MAHSUR KALAN BABA VE OĞLU KURTARILDI
DAĞDA MAHSUR KALAN BABA VE OĞLU KURTARILDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2010 Cuma 12:02:04
Güncelleme :19 Mart 2010 Cuma 14:03:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?