16
Mayıs
2024
Perşembe
GEVAŞ - VAN

Öğrencilerin okul çilesi

Van'ın Gevaş ilçesinde, eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmek için her gün kilometrelerce yol yürüyen öğrenciler, kendi okullarının inşaatının biran önce bitirilmesini istiyorlar.


Fiziki olarak yetersiz kalan Elmalı Mahallesi'ndeki Osman Gazi İlköğretim Okulu'na yeni bina yapılması nedeniyle çarşı merkezindeki farklı okullara gönderilen 6.,7. ve 8. öğrencileri, çektikleri sıkıntıların sona ermesi için yetkililerin daha çabuk davranmalarını istediler.

16 derslikli yeni binanın yapımının eğitim-öğretim zamanına denk getirilmesine bir anlam veremediklerini belirten velileri ise, "Yetkililer yaz tatili boyunca inşaata neden başlamadılar. Böyle bir eğitimin ne kadar faydası olabilir? Çocuklarımız soğuk havalarında başlamasıyla daha çok sıkıntı çekiyorlar" dediler.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abit Arvas, ihale aşamasının uzun sürmesi nedeniyle bina yapımının geciktiğini belirterek "Osman Gazi İlköğretim Okulu'nun yıkılması nedeniyle çarşı merkezinde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu'nda eğitim görecek olan Dağyöre Köyü ile Pınarbaşı Mahallesi'ndeki öğrenciler servislerle alınacak. Bunun için velilerimizin içi rahat olsun" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2007 Cuma 22:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim bağcı IP: 78.175.144.xxx Tarih : 24.11.2007 22:39:49

selam ben ibrahim ben 5 yıl önce buokulda okudum bu okulun güzel bir elden geçirilmesi lazımdı.Ben zaten bu okulu çok seviyodum nedense öğretmenlerini sevdim ama o müdürü hiç sevmedim.O okulun öğrencileri çoğu başka köylerden geliyodu.Öğrenciler kışın o soğuk havayarağmen gelıp okuyolardı.Ben o okula elmalı mahlesinden geldim adım ibrahim bağcı okulun bir üstmahlesin den kime sorarsanız beni tanırlar.ben zaten bu okulu görmeye gelicektim nasılsa eski okulumdu amcamın oğulları oradaokuyo ama şimdi çarşı için den bir okula vermissiniz çok uzakmış gittiği okulun. bu çocuklar kışın nasıl okula gidicekler kar da kışta.Bunlara servis tutulması lazım.benim söyleyeceklerim bu kadar yerine getirirseniz iyi olur. GÖNDEREN:İBRAHİM BAĞCI elmalı mah.lesine slm lar silerin