22
Mayıs
2024
Çarşamba
GEVAŞ - VAN

Ölümüne eğitim

Van’ın Gevaş İlçesi’ne bağlı Derik Mezrası’nda, kar yağışı ve olumsuz hava şartlarına rağmen öğrenciler 4 kilometre yol yürüyerek okullarına ulaşıyor. Öğrenciler, "Tek dileğimiz, mezramızın yolunun devamlı açık tutulmasıdır" dedi.

İlçe merkezine 4 kilometre uzaklıkta bulunan 6 haneli Derik Mezrası’ndan okula giden 2’si kız toplam 6 öğrenci, zor şartlara rağmen eğitim-öğretimlerine aralıksız devam ediyor.

Elmalı Mahallesi Osman Gazi İlköğretim Okulu’nda okuyan öğrenciler, Artos Dağı eteklerinde bulunan ve olumsuz hava şartları nedeniyle yolları sürekli kapalı bulunan Derik Mezrası’ndan, her gün boylarınca yükseklikteki kara bata çıka yürüyerek okullarına gidip geliyor.

Yırtıcı hayvanların korkusu ile her gün okula gidip geldiklerini söyleyen 6. sınıf öğrencisi İrfan Yiğit (12), yaz kış demeden okumak uğruna yaya yolculuğuna devam ettiklerini belirterek, "Derslerimizden geri kalmamak için sabahın erken saatlerinde yola çıkarak 4 kilometrelik yolu 1 saatte yürüyoruz. Her tarafta öğrenci taşıma servisleri var, ama biz o şansa sahip değiliz. Dondurucu soğuklara rağmen derslerimizden geri kalmak istemiyoruz. Fakat akşam saatlerinde ilçenin üst kısmında bulunan evlerimize yürüyerek ancak gece karanlıkta varıyoruz. Tek dileğimiz, mezramızın yolunun devamlı açık tutulmasıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2005 Salı 12:44:48
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 14:44:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?