20
Mayıs
2024
Pazertesi
GEVAŞ - VAN

Şehide gözyaşları ile veda edildi

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde teröristlerce düzenlenen hain saldırıda şehit olan askerlerden Vanlı Bülent Bayram, binlerce kişinin katıldığı bir törenle gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.


Şehit Jandarma Komando Er Bayram'ın dün akşam askeri helikopter ile Van'a getirilen cenazesi öğlen saatlerinden Van Asker Hastanesi'nden ambulans ile alınarak Gevaş ilçesinde bulunan İzzettin Şir Camii'ne getirildi. Öğlen namazına müteakip şehidin cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Osman Artan tarafından kılınan cenaze namazının ardından cami bahçesinde resmi tören düzenlendi.


Törene, Van Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcan ile çok sayıda vatandaş ve askeri erkan katıldı. Burada yaptığı konuşmada Şehit Er Bayram için 'Kahraman evladım ve silah arkadaşım' diye bahseden Korgeneral Olcan, "Kahraman evladımız ve silah arkadaşımız atalarına ve babalarına laik bir şekilde can siperane savaş etmiştir" şeklinde konuştu.


Daha sonra Şehit Jandarma Komando Er Bayram'ın cenazesi, doğum yeri olan Yoldöndü köyü Barışık mezrasında toprağa verilmek üzere cami avlusundan silah arkadaşları tarafından alınarak bir süre askeri bando eşliğinde omuzlarda taşındı. Törene katılan binlerce kişi açtıkları dev Türk bayrakları eşliğinde yürüyerek 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez, vatan bölünme' sloganları atarak teröre lanet yağdırdı. Daha sonra Van Belediyesi'ne ait cenaze aracına konulan şehidin cenazesi yüzlerce araçtan oluşan bir konvoy eşliğinden defnedileceği mezraya getirildi. Cenaze aracının gelmesiyle Kürtçe ağıt yakan şehidin yakınlarından bazıları fenalık geçirdi.

Kürtçe, Şehidin diye ağıt yakan' annesi Nazmiye Bayram sık sık baygınlık geçirdi. Ailenin isteği üzerine şehidin tabutu mezarlıkta alılarak yakınlarına gösterildikten sonra dualarla toprağa verildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 21:27:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gevaşlıııı IP: 88.229.192.xxx Tarih : 2.09.2008 21:52:36

çok üzülüyorum bu haberlere bir şehit daha oda bizim kendi ilçemizden bütü şehitler bizimdir dikkat cekiyorumm ^^Cenaze aracının gelmesiyle Kürtçe ağıt yakan şehidin yakınlarından bazıları fenalık geçirdi.^ bu açıklıyor zaten herşeyi şehit olan askerimizde kürttü onu sehit edenlerde kürt kardeş kardeşi öldürüyor kahrolson pkk biz olduğumuz sürece siz bu ülkede bir parca toprak bile alamzsınız sehidimize allahtan rahmet diliyorum yazıklar olsun gencecik insana kıydınızzzzzzzzz