19
Mayıs
2024
Pazar
GEVAŞ - VAN

Van-Gevaş'ta, 'Vizontele' setine sıkı koruma

Van’da, Vizontele Tuuba filminin çekimlerinin gerçekleştirildiği setin parçalanmasına gösterilen tepkilerin ardından platform, koruma altına alındı.

Türkiye’de izlenme rekorları kıran Vizontele ve Vizontele Tuuba filmlerinin çekildiği Van’ın Gevaş İlçesi’nde bulunan set alanları, gündüz bekçi, gece ise polisler tarafından korunuyor.

Konu ilgili bilgi veren Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, kendisinden önceki yönetimi suçladı. Büyük bir sorumsuzluk sonucunda setlerin kullanılmaz hale geldiğini ve göreve başladıktan sonra ikinci film set alanına bekçi koyduklarını aktaran Başkan Sezer, "Setler koruma altına alınsaydı, ilçe yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayacaktı. Ancak, setlerin hem yapımında rüzgar hesaplanmamış, hem de başıboş bırakılmışlar. Böylece malzemeler talan edilmiş. Biz bunun önüne geçmek için setlerden götürülen malzemeleri tekrar topladık ve alanda bulunan bir odaya kilitledik. Görevlendirdiğimiz bekçi sayesinde geride kalanları korumaya çalışıyoruz. Vizontele ekibinden bir ricam var. Set alanlarını korumayanlarla irtibat kurmasınlar. Ayrıca set alanlarının onarımı için onların bilgilerine ve yardımlarına ihtiyacımız var" dedi.

İlk set alanının koruma altına alınmadığını vurgulayan, arazi sahibi Habib Har, ilgisizlikten yakınarak setin unutulduğunu belirtti. Göreve başlayan bekçi Abdulkerim Meşe, gündüzleri alanı koruduğunu, gece ise polislerin görev yaptığını söyledi.

Bu arada Muş ve Van’dan gelerek set alanını gezmek isteyen ziyaretçiler, karşılaştıkları manzara karşısında şaşkına döndüklerini aktardılar. Ziyaretçiler, ilçe halkının set alanına sahip çıkmamasından yakındılar.

VAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2004 Çarşamba 15:32:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatihgüvener IP: 88.237.51.xxx Tarih : 7.10.2007 20:01:51

van geveşı özledim şimdi istabul avcılardayım geveşı özledim gelmek isterdim yorum iş de buuuuuuuuuuuuu