18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEVAŞ - VAN

Van Gölü Canavarı'nın heykelini diktiler

Van’ın Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, yedi yıl önce gördüğünü iddia ettiği ve o dönemde tartışma konusu olan Van Gölü Canavarı’nın dört metrelik heykelini diktirdi.

Van Gölü Canavarı, Gevaş Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Resim Öğretmeni Murat Allahverdi’nin hazırlayarak Belediye Başkanlığı’na sunduğu projeyle ’ölümsüzleştirildi’.

Öğretmen Allahverdi’nin, 15 gün önce Belediye Başkanı Nazmi Sezer ile görüşerek projesini sunduğu Van Gölü Canavarı heykeli, gördüğünü iddia eden kişilerin anlatımı üzerine tasvir edildi.

’İlk bizde görüldü’

1997’de Van Gölü Canavarı’nı gördüğünü iddia eden Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, şunları söyledi: "Van Gölü Canavarı, yedi yıl önce ilçemiz sahilinde göründükten sonra bir daha görülmedi...

"Ben de Belediye Başkanı olduktan sonra canavarın heykelini yaptırmaya karar verdim. Öğretmenimizin bize sunduğu projeyi hayata geçirerek, canavar heykelini ilçemizin sembolü haline getirdik. Çevre düzenlemesinden sonra heykeli hizmete açacağız."

İki milyar liraya mal oldu

Gölde yaşadığına inanılan canavarın ortaya çıktığı günden bugüne kadar heykelini yapmayı planladığını belirten öğretmen Allahverdi, şunları söyledi: "Belediye’ye böyle bir proje sunduğumda onlar da kabul etti...

"Yaptığım canavar heykeli, bir ton ağırlığında ve dört metre yüksekliğinde devasa bir heykel oldu. 2 milyar liralık demir, çimento, alçı ve boya harcanarak bir haftada tamamladığım heykel, ilçe halkının ve turistlerin ilgi odağı oldu."

Vizontele heykeli geliyor

Allahverdi, bundan sonra Gevaş’ta çekimi yapılan ’Vizontele’ ve ’Vizontele Tuuba’ filmlerinde Yılmaz Erdoğan’ın kullandığı motosikletin de heykelini yapacağını söyledi.

cnn türk
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2004 Cuma 17:28:40
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 14:56:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?