24
Mayıs
2024
Cuma
GEVAŞ - VAN

Yağmur, toprak evleri vurdu

Van’ın Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, son 30 yılın en ağır kış mevsimini yaşadıklarını, ilçeye takriben 2 metre kar yağdığını söyleyerek, "Kar yağışına son ilkbahar yağışları da eklenince toprak ve ahşap evler büyük zarar gördü" dedi.

Kış mevsiminin ağır geçmesinin ardından, nisan ayı başlarında bir hafta süreyle belli aralıklara yağan karla karışık yağmur, Van’ın Gevaş İlçesi’ndeki topraklı evlerin hasar görmesine neden oldu. Yağışlar sonucu 3 evin yıkıldığı, 29 evin ise hasar gördüğünü kaydeden Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer,  yaptığı açıklamada, bu yıl kış mevsiminde son 30 yılın en fazla kar yağışının meydana geldiğini ifade etti.

Yaklaşık 2 metreye yakın karın kendileri için tabii bir afet anlamında olduğunu belirten Sezer, toprak ve ahşap evlerin tamamının zarar gördüğünü, çoğunda çökme niteliğinde olduğunu dile getirdi. Sezer, "Oturulamayacak durumdaki evlerde yaşayan vatandaşlar için belediye tarafından farklı evler kiraladık. Yıkılmak üzere olan evleri de ilgili Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na (SYDV) bildirdik. Bu evler SYDV tarafından onarıldıktan sonra kendilerine verilecektir. Buradaki vatandaşların daha fazla mağdur olmamaları için durumun incelenmesini rica ediyoruz. Halen 29 aile halen tehlike arz eden evlerinde oturuyor. Çünkü vatandaşların çaresizliği ortada. Belediye olarak onlara fazla yardımcı olamıyoruz. Dolayısıyla o insanlar halen evlerinde oturuyor, bu çok tehlikeli. Onlara anlattığımız kadarıyla da vatandaşlar evlerini terk edemiyor. Terk edecek bir durum ve konumları olmadığı için mecburen kalıyorlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 12:48:43
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 14:57:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?