19
Mayıs
2024
Pazar
GEVAŞ - VAN

Yılmaz Erdoğan'ın heykeli dikiliyor

Memleketi Hakkari’ye yatırım yapmadığı için hemşehrilerinin eleştirdiği Yılmaz Erdoğan’ın, Vizontele’yi çektiği Van’ın Gevaş ilçesinde bir heykeli dikiliyor. Gevaşlılar, "Erdoğan’a ilçe ekonomisi ve tanıtımına katkı sağladığı için böyle teşekkür edeceğiz" diyor.

Doğum yeri Hakkari’de son yıllarda sıkça eleştirilen ve halkın büyük tepki gösterdiği Yılmaz Erdoğan’ın, komşu il Van’da bir heykeli dikiliyor. Hakkari’den giden hiçbir yardım talebine cevap vermediği ve herhangi bir yatırım yapmadığı için hemşehrileri Erdoğan’ı topa tutarken, ’Vizontele 1’ ve ’Vizontele Tuuba’ adlı filmleri çektiği Van’ın Gevaş ilçesinde vatandaşlar Erdoğan’a çok şey borçlu olduğunu düşünüyor. Halkın bu sıcak ilgisi ve Erdoğan’ın ilçeye sağladığı ekonomik katkılardan dolayı da İlçe Belediye Başkanlığı harekete geçti. Erdoğan’ın filmde canlandırdığı ’Deli Emin’ tiplemesinin bisiklet üzerinde tasvir edilmiş heykelinin dikileceğini açıklayan Belediye Başkanı Nazmi Sezer, malzeme için sipariş verdiğini söyledi: "Heykeli Vizontele filminin çekildiği ve belediyemiz tarafından koruma altına alınan ilçe merkezindeki setin önüne dikeceğiz."

AMAN HAKKARİLİ DUYMASIN
Öte yandan Hakkari ve Van’da halkın farklı duygular beslediği Yılmaz Erdoğan’ın 2005’te Gevaş İlçesi’nde Vizontele Tuuba’ya yeni bölümlerle devam edeceği öğrenildi. Bu kez, dizi çekimleriyle Vizontele’yi sürdüreceği açıklanan ve haberi alan Gevaşlılar’ın heyecanla beklediği Erdoğan’ın haziran ya da temmuz ayında çalışmalara başlayacağı belirtildi. Daha önceki Vizontele serisini Hakkari’de çekmediği için eleştirilen Erdoğan’ın yeni çekimleri yine Gevaş’ta yapacağının açıklanmasının ardından Hakkarililer’in tepkileri merakla bekleniyor.

Ercan DEMİRCİ / MERKEZ
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2004 Cuma 10:25:08
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 14:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?