16
Mayıs
2024
Perşembe
MURADİYE - VAN

Ağaçlarda kar çiçekleri

Muradiye İlçesi'nde, son günlerde etkili olan soğuk havalar sebebiyle ağaç dalları ilginç bir görüntü oluşturacak şekilde buz tuttu. 

Van ve çevresini son günlerde etkisi altına alan soğuk havalar hayatı olumsuz yönde etkilerken, oluşturduğu güzel görüntüler de görenleri adeta büyülüyor. 

Yenişehir Mahallesi'nde Merkez Camii'nin bahçesinde bulunan meyve ağaçların, dallarını saran buzlarla rengi değişti. Gündüz vakti eriyen ağaç dallarında biriken karlar, gece saatlerinde etkili olan aşırı soğuklardan donması sonucu buz sarkıtları oluştu. Bütün bu olumsuzluklara rağmen vatandaşların cami avlusunda bulunan çeşmeden soğuklara aldırış etmeden buz tutan ağaç dalları altında abdest almalar ise kış mevsiminin de kendisine has güzellikleri olduğunu gösteriyor.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2007 Cumartesi 12:51:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şenol kılınç IP: 88.227.32.xxx Tarih : 9.02.2007 18:14:02
Muradiye işte ne zaman ne olacağı belli olmayan değişik bir memleket.Her köşesi ayrı bir güzellik ama her güzelliğinde de ayrı bir dert var.şimdiye kadar şelale donardı bize gayet normal geliyor ama bu kadar tazikli ve gür akan bir şelalenin donduğunu duyan yada gören yabancılat hayretlet içinde kalıyor.şimdide ağaç dalları buz tutuyor yakında bunada alışırız sorun değil.Dua edelimde insanlarda bu ağaçlar gibi oldukları yerde donup kalmasınlar.düşünsenize hiç hareket etmeyen buzdan insanlar.Allah bu ufak ama ama enteresan memleketin sonunu hayır etsin...