18
Mayıs
2024
Cumartesi
MURADİYE - VAN

Babacan'da şap salgını

Muradiye'nin Babacan köyünde, şap hastalığı salgını nedeniyle 40 büyükbaş hayvanın telef olduğu belirtildi.

İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan 200 haneli ve bin 500 nüfuslu Babacan köyünde şap hastalığı sonucu telef olan hayvan leşleri köy içerisinde gelişi güzel atıldı. Veteriner Hekim Halil İbrahim Kılıç tarafından yapılan muayene sonucu şap hastalığı tespit edilirken, aşılanan 800 adet büyükbaş hayvandan 40 tanesi telef oldu. 10 gün içerisinde köyde 40 hayvan telef olurken, bazı vatandaşlar ise kestikleri hayvanların etlerini kendileri yerken, bazılarının da etleri ilçe merkezinde bulunan kasaplara sattıkları belirtildi.

Köy içerisine atılan leşler köpekler tarafından yenilirken, ortaya çıkan kötü koku ise ayrı bir rahatsızlık veriyor. Köylülerden Abdurrahman Karabalık, yaptığı açıklamada, hayvanların ölmesine sebep olan hastalığı halen bilemediklerini söyledi.

Devletten yardım beklediklerini ifade eden Karabalık, "Birkaç defa özel veterinerlere gittik ve onlardan bir bilgi alamadık. Bize şu ilacı bu ilacı kullanın dediler ve bir fayda bulamadık. Bu hastalık insanlara bulaşırsa biz ne yapacağız. Bir hafta içerisinde 40’a yakın hayvanımız telef oldu. Bu hayvanların neden telef olduğunu bilmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 18:23:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?