18
Mayıs
2024
Cumartesi
MURADİYE - VAN

Hakan'ın okuma azmi

Muradiye'ye bağlı Beydağı köyünde yaşayan ve işitemediği için konuşamayan 13 yaşındaki Hakan Çelik, bütün güçlüklere rağmen ilkokulun 5. sınıfını bitirerek, taşımalı eğitimle öğrenimine devam ediyor.

Köyünden her gün Yavuz Selim İlköğretim Okulu’na gelen ve 8. sınıfta okuyan Hakan’a, öğretmen ve öğrenci arkadaşları büyük ilgi ve sevi gösteriyor.

Baba Kutbettin Çelik, çocuğunun 4 yaşında geçirdiği menenjit hastalığı sonrası duymamaya başladığını, bu durumun konuşmasını da olumsuz etkilediğini söyledi.

Hakan’ı okula göndermekte tereddüt ettiğini, ancak çocuğun hal ve hareketine bakarak okuyabilir kanaatine vararak köydeki okula gönderdiğini anlatan Çelik, "Arkadaşlarının ve öğretmenlerinin yardımı ile duyamayan ve konuşamayan Hakan okuma yazma öğrendi. Ekonomik durumum iyi olmadığı için bu dönemde tam bir tedavi de yaptıramadım. Ankara’da gösterdiğim doktorlar işitme cihazıyla duyabileceğini söyledi. Umutla İlçe Kaymakamlığı’na başvurdum ve sağ olsunlar Murat için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan 1.5 milyar lira değerince işitme cihazı alındı" diye konuştu.

Yavuz Selim İlköğretim Okulu’ndaki öğretmenler ve sınıfındaki öğrenciler, Murat’a destek olmak için çaba gösteriyor. El işaretleri ile anlaşmaya çalıştıkları Murat’ı çok sevdiklerini anlatan sınıf arkadaşları, uyum için kendisine destek verdiklerini anlatıyor.

Okul Müdürü İhsan Keskin ise köyden gelen Murat’ı görünce önce çok şaşırdığını, 5 yılı köydeki okulda nasıl geçirdiğine anlayamadığını söyledi. Sadece yazan, duymayan ve konuşamayan öğrencinin işitme cihazı sonrası daha da başarılı olacağına inandığını belirten Keskin, "Murat’a özel ilgi göstereceğiz. Öğretmenleri ile birlikte elimizden geleni yapacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 17:06:10
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 17:33:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?