19
Mayıs
2024
Pazar
MURADİYE - VAN

Mülteci avı: 45 kişi gözaltında

Muradiye İlçesi’nde, jandarma ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde, kapalı kasa bir kamyonet içerisinde yurda yasa dışı yollarla girdikleri belirlenen 45 mülteci yakalandı.

Alınan bilgilere göre, jandarma ekiplerince ilçeye bağlı Otlakbaşı Köyü’nde yapılan yol kontrolleri esnasında, Fahrettin Bozkurt yönetimindeki 65 EA 226 plakalı kamyonet durdurularak arama yapıldı. Aracın kasasında yapılan kontrollerde 19 Pakistanlı, 10 Afganistanlı ve 16 Bangladeşli olmak üzere toplam 45 kişi yakalandı.

Araç sürücüsü Fahrettin Bozkurt ve yanında bulunan Mehmet Raci Kahraman gözaltına alınırken, yabancı uyruklu şahıslar hakkında ise gerekli yasal işlemeler başlatıldı. Önce Muradiye Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen mülteciler, çıkarıldıkları mahkemenin ardından sınır dışı edilmek için Van Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne gönderildiler.

Bu arada araç sürücüsü olduğu belirtilen Fahrettin Bozkurt ile Mehmet Raci Kahraman bütün suçlamaları reddederek kamyonette yolcu olduklarını, jandarmayı gören sürücünün kaçtığını iddia ettiler. Sanıklar, çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Muradiye Cezaevi’ne konuldu.

muradiye
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 13:29:29
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 13:06:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?