20
Mayıs
2024
Pazertesi
MURADİYE - VAN

Muradiye Bölge yatılı okulu açılmadan tatil oldu

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 1 hafta erken tatil edilen YİBO’da, meydana gelen depremden sonra duvarlarındaki çatlamalara yaz tatili süresince onarım yapılmadığı belirtildi. 2003-2004 eğitim-öğretim yılını bir hafta erken bitiren YİBO’da, Bayındırlık Bakanlığı ekipleri tarafından yapılan kontrollerden sonra hazırlanan raporun cevabı daha gelmedi. 520 öğrencisi bulunan okul, 3 aylık yaz tatili süresince onarılmadığı için 2004-2005 eğitim-öğretim yılı açılmadan tatil edildi.

Tatilden habersiz olarak okulların açılması sevinciyle köylerden gelen bazı YİBO öğrencileri, okullarının bir haftalık tatil edildiğini öğrendiler. Okullarının bir an önce açılarak eğitim-öğretime başlamak istediklerini söyleyen öğrenciler, yetkililerin gerekenleri yapmalarını istedi. Veliler ise öğrencilerin mağdur edildiğini ve çocuklarını okula göndermekte tereddüt ettiklerini belirttiler.
İlçe Kaymakamı Hüseyin Çelik ise, 2004-2005 eğitim-öğretim yılı açılmadan YİBO’nun bir hafta tatil edildiğini söyledi. Çelik, öğrencilerin okula gelip tekrar geri dönerek mağdur olmalarını istemedikleri için eğitim-öğretime başlamadan okulu tatil ettiklerini ifade ederek, "Ankara’dan gelecek rapor doğrultusunda hareket edeceğiz" dedi.

iha-muradiye
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2004 Pazartesi 16:55:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?