27
Mayıs
2024
Pazertesi
MURADİYE - VAN

Muradiye'de 70 kaçak yakalandı

Muradiye İlçesi'ne bağlı iki ayrı köyde jandarma ekipleri tarafından yapılan aramada, ev ve ağıllarda yurda kaçak giriş yapan 70 kaçak mülteci yakalandı. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgilere göre, İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na gelen bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Topuzarpa Köyü'nde M.K.'ye ait ev ve ağılda yaptığı arama sonucunda İran sınırından Türkiye'ye yasa dışı yollarla giriş yapan Pakistanlı, Bangladeşli ve İranlı oldukları anlaşılan 55 kaçak yakalandı. Olayla ilgili M.K. gözaltına alındı. 

Aynı gün başka bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, ilçeye bağlı Köşk Köyü'nde M.Ş.'ye ait ağılda yaptığı arama sonucunda da, aynı yollarla Türkiye'ye giriş yapan Pakistan ve Bangladeşli 15 kaçak yakalandı. Olayla ilgili M.Ş. gözaltına alındı. 

Toplam 70 kaçak mültecinin yakalandığı operasyonlarla ilgili gözaltına alınan M.K. ve M.Ş isimli şahıslar Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilirlerken, Devlet Hastanesi'nde sağlık taramaları yapılan kaçakların, ifadeleri alınmak için jandarmada bekletildikleri belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 17:03:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?