26
Mayıs
2024
Pazar
MURADİYE - VAN

Onlarca tavuk ve hindiyi telef etti

VAHŞİ HAYVAN ONLARCA TAVUK VE HİNDİYİ TELEF ETTİ

Van'ın Muradiye ilçesinde kümese giren vahşi bir hayvan onlarca hindi ve tavuğu telef etti.

Edinilen bilgiye göre, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde ikamet eden Emin Durmaz'a ait kümese gece saatlerinde vahşi hayvan dadandı. Kümesteki onlarca tavuk ve hindiyi boğazlayan vahşi hayvan, daha sonra bölgeden uzaklaştı. Hayvanların sesi ile uyanarak kümese geldiğini ifade eden Emin Durmaz, gördükleri manzara karşısında hayrete düştüklerini belirtti. Durmaz, "Bu belirsiz hayvanının gelincik olduğunu tahmin ediyoruz. Bu, üçüncü kezdir kümese girerek hindi ve tavuklarımıza zarar veriyor. Sadece hayvanların boğazlarını sıkarak kanlarını emiyor. Bu kez ise daha fazla zarar verdi. Bazılarını da yaralamış. Yaralı olanları kesip yemek istiyoruz, ancak hayvanda bulaşıcı bir hastalığı olabilir korkusuyla kesemiyoruz. Bu kümes hayvanlarını bu şekilde gören küçük çocuklarımız korkudan evin dışına çıkamıyorlar. Kümesin her tarafını kapatmamıza rağmen yine de içeri girip zarar veriyor, ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

Hindilerin çiftinin 100, tavukların ise 60 TL'den satıldığını da ifade eden Emin Durmaz, "Yüzün üzerinde kümes hayvanım vardı, şimdi 15 tane kaldı" şeklinde konuştu.

Durmaz, telef olan kümes hayvanlarını bir torbaya koyarak gömdü.

VAHŞİ HAYVAN ONLARCA TAVUK VE HİNDİYİ TELEF ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2010 Pazar 10:55:05
Güncelleme :10 Ekim 2010 Pazar 12:51:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Vanlı Memet IP: 78.163.191.xxx Tarih : 21.10.2010 22:42:51

Çok üzüldüm geçmiş olsun emin kardeşime dierim birdaha yaşanmaz bu durum  bence buda hayvan teörüdür vatandaşın can ve mal varlıgından devlet sorumludur inanıyorumki devletin yetkili makamları bu konuyla ilgili duyarlıgını göstermelidir MEMET DURMAZ