16
Mayıs
2024
Perşembe
MURADİYE - VAN

Selzedelere çadır dağıtıldı

Van'ın Muradiye ilçesinde, kar sularının erimesiyle birlikte meydana gelen su taşkınının ardından evleri zarar gören ailelere çadır dağıtıldı.
 
Muradiye ilçesi Şehitmehmetbey Mahallesi'nde taşan dere sularının zarar verdiği evlerde oturanlara, Kızılay Derneği Van Şubesi tarafından gönderilen çadırlar verildi. Kaymakam Ömer Sağlam, evi hasar gördüğü için oturmaya izin verilmeyen üç ailenin geçici olarak dağıtılan çadırlarda kalacağını söyledi. Kaymakam Sağlam, "Eriyen karlar neticesinde taşan sulardan zarar gören ve evlerinde oturmaya izin vermediğimiz üç aileye Kızılay Derneği Van Şubesi'nden getirdiğimiz üç adet çadır verdik. Dere yatağını
temizleme çalışmalarımız devam ediyor. Ancak üç ailenin evlerinde zarar mevcut olup, şimdilik bu evlerde oturmaları sakıncalı olduğundan çadırlarda kalacaklar. Havalar düzeldiğinde hasar gören evler güçlendirilip gereken tamiratları yapıldıktan sonra taşınmalarına izin verilecektir" dedi.
Su taşkınında evleri hasar gören vatandaşlar ise, "Biz şu an çadırlarda kalıyoruz. Evlere girip girmediğimiz her zaman polis tarafında kontrol ediliyor, hasarlı evlere girmemize müsaade etmiyorlar. Bunları bize değer verdikleri için yaptıklarını biliyoruz. Gelip sıkıntılarımızı yerinde gören ve bize yardımcı olan kaymakamımıza minnettarız" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2007 Perşembe 03:14:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar adiyaman IP: 85.101.80.xxx Tarih : 20.08.2007 10:08:51
ilgiden dolayı yetkililere teşkkür ederiz