23
Mayıs
2024
Perşembe
MURADİYE - VAN

ŞNT izdihamı

Muradiye İlçe merkezi ile bağlı köylerdeki vatandaşlara, Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında ödenen Şartlı Nakit Transferi (ŞNT) ödemelerinde yoğunluk yüzünden büyük izdiham yaşanıyor. İlçedeki tek banka şubesi olan Ziraat Bankası Şubesi'nde yapılan ödemelerde banka görevlileri zor anlar yaşadı.

Van il merkezinden sonra ilk sırayı alan Muradiye İlçesi'nde yapılmaya başlanan ödemelerde, banka görevlileri yardımdan faydalanan aileleri mağdur etmemek için 3 personel ile gece geç saatlere kadar çalışarak vatandaşların işlerini yetiştirmeye çalışıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerinin, banka şubesinde yığılmalarını önlemek için bir günde sadece birkaç köydeki vatandaşa ödeme yapma uygulamasına rağmen yine izdihamın önüne geçilemedi.

Sıra yüzünden vatandaşlar arasında yaşanan gerginlikler, görevliler tarafından yatıştırılmaya çalışıldı. Anneler, ödemeleri almak için sırada beklerken, babalar da çocukları oyalamaya çalıştı. Vatandaşlar, sıkıntılı da olsa yapılan yardımdan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Yılmaz de, çeşitli yaş ve öğretim durumlarına göre 15 - 35 YTL arasında her çocuk için annelerine yapılan ödemelerin düzenli yapılması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini anlattı.

Sosyal Riski Azaltma Projesi'nin Şartlı Nakit Transferi Bölüm kapsamında, yoksulluk nedeniyle çocuklarını okula kaydettiremeyen, gönderemeyen veya okuldan almak zorunda kalan, okul öncesi çocuklarını düzenli sağlık kontrollerine götüremeyen ailelerin ya da düzenli sağlık kontrollerini yaptıramayan anne adaylarının ekonomik yönden desteklenmesi ve Türkiye'de düzenli bir nakit sosyal yardım sistemin yerleştirilmesi açısından gerçekleştiriliyor.

Şartlı Nakit Transferi, temel sağlık ve eğitim hizmetlerine tam olarak erişmelerini teşvik etmek için nüfusun en yoksul yüzde 6'lık kesimini hedef alan temel bir sosyal güvenlik ağı olarak tanımlanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2005 Çarşamba 18:41:07
Güncelleme :6 Temmuz 2005 Çarşamba 18:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?