18
Mayıs
2024
Cumartesi
MURADİYE - VAN

Taşımalı eğitim araçlarına sıkı takip

Muradiye'de, taşımalı eğitimle köylerden her gün okula getirilip götürülen öğrenciler için kiralanan minibüslerde, yolcu taşındığı ihbarları üzerine denetimler başlatıldı. Yapılan kontrollerde 35 minibüse 1 günlük yevmiye kesme cezası verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşit Kütükçüoğlu, alınan ihbarlar üzerine günlerdir öğrenci taşınması için kiralanan minibüsleri kontrole çıktıklarını söyledi. Minibüslerin, esas taşıması gereken öğrencileri arka plana atarak parayla başka yolcular taşıdığını, çocukların sırtından haksız kazanç elde edildiğini anlatan Kütükçüoğlu, buna asla müsaade edilmeyeceğini kaydetti.

Reşit Kütükçüoğlu, bütün ikazlara rağmen kiralanan bazı minibüslerin bu kanunsuz uygulamadan vazgeçmediğini anlatarak, "Biz de trafik ekipleriyle birlikte sabah 06.30 öğleden sonra 14.30 sıralarında denetime çıkıyoruz. Bu denetimlere devam edeceğiz. Bu haksız kazanca devam eden araçlara gereken cezayı yevmiyelerini keserek uygulayacağız. Devam halinde de kira sözleşmelerini feshedeceğiz" dedi.

Bazı yatılı ilköğretim bölge okullarının kapatılması ile taşımalı eğitime alınan öğrenci sayısının bin 500’e çıktığını anlatan Reşit Kütükçüoğlu şunları söyledi: "Devletin sağladığı kaynakla kiralanan araçlarla taşınan öğrenciler konusunda velilerin daha duyarlı olmasını istiyoruz. Öğrenci araçlarına binmemeleri, başkalarının da binmesine izin vermemeleri gerekiyor. Şoförlerini uyarmaları gerekirken kendileri de bu adaletsizliğe ortak oluyorlar. Bu hem vebaldir hem de kendi çocuklarının hayatını tehlikeye atıyorlar. Taşımalı eğitimde kullanılan 90 minibüsten 35’ine, parayla yolcu aldıkları için ilk olarak günlük yevmiyeleri kesilerek cezalandırıldı. Devamı halinde sözleşmeleri feshedilecek".

Bu arada, denetimler sırasında kontrol edilen bazı araçların şoförleri, cep telefonu ile arkadan gelen arkadaşlarını ikaz edince, minibüsler kaçak yolcularını denetleme noktasına gelmeden yol kenarına indirdi. Öğrencileri bıraktıktan sonra indirdikleri yolcuları tekrar almaya gelen araçlar buna rağmen cezadan kurtulamadı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 14:15:49
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 17:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?