18
Mayıs
2024
Cumartesi
MURADİYE - VAN

Üç öğretmen hastaneye kaldırıldı

Muradiye'de 3 öğretmen sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Gönderme Köyü İlköğretim Okulu’nda görevli Mehlika Alkan, Sibel Ercil ve Fatma Kurt isimli öğretmenler, kaldıkları lojmanda sobalarına kömür attıktan sonra gece uyudu. Sabah saat 06.30 sıralarında okulun ve lojmanın sobasını yakmaya gelen Selahattin Acar isimli görevli, öğretmenlerin kapısını uzun süre çaldı.

Karbonmonoksit gazından zehirlenen; ancak yarı baygın olan Mehlika Alkan güçlükle kapıyı açmayı başardı. Alkan, daha sonra yataklarında uyuyan diğer arkadaşlarını kaldırmaya gitti. Alkan, Sibel Ercil ve Fatma Kurt isimli öğretmenlerin uyanmamaları üzerine telefonla 112 Acil Servis’ten yardım istedi.

Olayı öğrenen Kaymakam Hüseyin Çelik, Sağlık Grup Başkanı Ahmet Emre Tanrıkulu’ya talimat vererek ambulansla öğretmenlerin hastaneye getirmesini istedi. Kar yağışı sebebiyle güçlükle ulaşılan köyde ambulansa alınan öğretmenler, hastaneye getirilerek tedavi altına alındı. Burada doktorlar tarafından oksijen verilen öğretmenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2005 Pazartesi 17:24:44
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 17:32:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?