18
Mayıs
2024
Cumartesi
MURADİYE - VAN

Ulaşım çilesi bitmiyor

Muradiye'ye bağlı 12 köyde, kış aylarında kardan, ilkbahar ve sonbahar aylarından ise çamur nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Akbulak grup köyleri olarak bilinen yolda, karların erimesi ile birlikte oluşan dizboyu çamur yüzünden ulaşımda büyük sıkıntı yaşanıyor.

Çamurdan dolayı ulaşımı sağlanamayan köyler arasında, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Hacı Biner’in doğduğu Mezre Köyü’nün de bulunduğunu belirtiliyor.

Milletvekili Biner’in sadece seçim zamanı köylere geldiğini söyleyen Sarımemet Köyü Muhtarı Lezgin Karagülle, "Bizim köyden seçilip giden milletvekili, bugüne kadar ziyarete gelmediği gibi birgün bile halimizi sormadı. Bizim bu yollar 1997 yılından beri asfalt yol olarak görülüyor. Bizler Sarımemet, Akbulak, Otlakbaşı, Esenkoç, Erişen, Kuşçu, Çakmak, Mezre, Dağören, Akçaçay, Doğangün ve Sürüyol köylüleri olarak insanca yaşamak istiyoruz. İlçemize güçlükle gidip dönüyoruz. Araç yolda çamura saplanınca birkaç kişi minibüsü önden çekiyoruz, diğerleri arkadan itiyorlar. Ağlanacak halimize gülüyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2005 Perşembe 14:28:04
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 17:30:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?