17
Mayıs
2024
Cuma
MURADİYE - VAN

Van: Muradiye'de kızların okula gelmesi için imamlardan yardım istendi...

Van Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdür Yaradımcısı Bahri Yıldızbay, imamların öncülük yaparak kızlarını okula göndermeleri halinde, diğer velilerin de kız çocuklarını devamlı okula göndereceğini belirtti. Muradiye İlçesi'nde 'Haydi Kızlar Okula Kampanyası' çerçevesinde İlçe Kültür Müdürlüğü salonunda verilen konferansa Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Bahri Yıldızbay ile öğretmen Yaşar Şen konuşmacı olarak katıldı. Konferansta İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşit Kütükçüoğlu, okul müdürleri, ilçe ve köy imam ile muhtarları da hazır bulundu.

Bahri Yıldızbay, kız çocuklarının okula gönderilmesi konusunda çok kararlı olduklarını, 2004 - 2005 eğitim - öğretim yılı içinde özellikle imamlar başta olmak üzere diğer velilerin de kız çocuklarını okula göndermelerini istediklerini belirtti. Yıldızbay, "İmamlar öncülük yaparak kız çocuklarını okula gönderirlerse, bunu köy muhtarları ve diğer bütün veliler de takip ederek, kız çocuklarını daha güzel ve devamlı bir şekilde okula göndermeye başlayacaklardır. Bu yıl içinde sevecen ve sıcak bir yaklaşımla kız çocuklarınızı okula göndermenizi istiyoruz. Bunda başarılı olursak hepimiz mutlu oluruz. Buna rağmen kız çocuklarını okula göndermeyen veliler hakkında yasal işlemler başlatacağız. Ama bizler bunu istemiyoruz. Onun için bütün velilerin, bu konuya sıcak bakmalarını erkeklere verdikleri değeri kız çocuklarınada vermelerini istiyoruz" dedi.
Öğrenci okutamıyacak durumda olan velilere UNİCEF tarafından da yardımlar yapılacağına dikkat çeken Yıldızbay, "Taşımalı eğitim gören öğrenci servislerinin usulüne uygun bir şekilde, öğrenci dışında başka yolcu alamıyacak şekilde görevlerini yapmalarını sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Bunun içinde öğrenci velilerinin bizlere yardımcı olmaları lazım" diye konuştu.

Konferansa ikinci konuşmacı olarak katılan öğretmen Yaşar Şen ise, katılımcılardan kız çocuklarını ikinci planda bırakmamalarını isteyerek, velilerin kız çocuklarını okula göndermeleri halinde ellerinden gelen yardımı yapacaklarını belirtti. Şen, "Eğitimi ön plana almalıyız, yoksa hep gerilerde kalarak ilerleyenlerin ardından baka kalırız" şeklinde konuştu.

iha-van
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2004 Çarşamba 15:05:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hınar nar IP: 78.166.147.xxx Tarih : 8.02.2008 15:03:24

çok saçma zaten kızların okumasını imamlar istemiyor başka çözümler bulun