18
Mayıs
2024
Cumartesi
MURADİYE - VAN

Van: Muradiye'nin çöpleri traktör ile toplanıyor...

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Nafiz Ağaoğlu, belediye hizmet aracı olarak ellerinde sadece bir traktörün bulunduğunu, onun da sık sık arıza yaptığını kaydetti.

Ağaoğlu, traktörü yükleyen işçilerin çöpleri toplarken mikroplara maruz kaldıklarını ve sürekli hastalandıklarını ifade ederek, "Çöp sorununa çözüm bulmaya çalışıyoruz; ama ne kadar başarılı olabiliriz, onu da bilemiyorum. 50 adet çöp bidonunu yere monte ettik. Maalesef vatandaşlarımız bu konularda çok duyarsız ve hepsini çaldılar. Şu anda 50 adet çöp bidonundan bir tane bile kalmadı" dedi.

Etrafı saran çöp kokuları vatandaşları zor durumda bırakırken, çöpleri küreklerle traktöre yükleyen işçiler ise yıllardır aynı çileyi çektiklerini belirttiler.

iha-van
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2004 Perşembe 13:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdulkadir başaran IP: 85.107.169.xxx Tarih : 16.02.2008 11:16:12

muradiye halkımızı çevremiz konusunda daha duyarlı olmasını isterim. Çünkü bu güzel memleketimiz muradiye doğa güzelliğiyle orjinal bir ilçe. Halkımız bunun değerini bilmeli bu güzel ilçemize sahip çıkmalı. Özellikle biz büyükler olarak bu konuda küçüklerimize çevremiz konusunda bilgiler vermeliyiz. Özellikle konuda sayın başkanımız çevre temizliğinde en son teknolojileri getirmeli.