22
Mayıs
2024
Çarşamba
MURADİYE - VAN

Van'da 102 mülteci yakalandı

Güvenlik güçleri, Van'ın Başkale, Çaldıran ve Muradiye ilçelerinde yurda yasadışı yollardan girdikleri belirlenen 98 şahsı yakaladı.


Alınan bilgilere göre, Çaldıran ilçesi Umuttepe 2. Piyade Hudut Bölük Komutanlığı ekiplerinin Çatalkaya mevkiinde icra ettikleri arama tarama faaliyeti esnasında yasadışı yollardan yurda girdikleri belirlenen 31 Pakistan, 31 Afganistan ve 9 Bangladeş uyruklu şahıs yakalandı. Beyazıt Mahallesi'nde de yasadışı yollardan Türkiye'ye girdikleri tespit edilen 4 Afganistan uyruklu şahıs polis tarafından yakalandı. Başkale ilçesi Bebleşin Jandarma Karakol Komutanlığı'na bağlı ekipleri ise, Büklemdere köyü Bozbaylar Çiftliği mevkiinde arazide yaya olarak ilerlemekte olan ve yurda yasadışı yollardan giriş yaptıkları tespit edilen 24 Irak ve 1 İran uyruklu olmak üzere 25 yabancı şahsı yakaladı.


Son olarak Muradiye ilçesinde Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı'na bağlı ekipler, Ovapınar Jandarma Asayiş Noktası'nda yaptıkları yol kontrolleri sırasında bir yolcu otobüsünde yurda yasadışı yollardan giriş yaptıkları tespit edilen 2 Irak uyruklu şahsı yakaladı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 01:07:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?