24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

9 yaşındaki Melike'nin yürek burkan dramı

Van'ın Muradiye İlçesi'nde ayağına bağlanan iple hayat mücadelesi veren 9 yaşındaki Melike Yıldız'ın hali yürek burkuyor. İlçeye bağlı Balaklı köyünde oturan ve 6 aylıkken geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşıtları gibi gelişimini tamamlayamayan Melike Yıldız, kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Yerde bulduğu her şeyi yemesi nedeniyle ailesi Melike'yi iple ayağında pencere korkuluğuna bağlanıyor. Anne Çiçek Yıldız, iple pencere korkuluğuna bağlı olan Melike'nin başında sürekli nöbet tutmak zorunda. Akranları İlköğretim Okulu 3. sınıfına giderken, kızlarının her gün gözleri önünde eriyip gitmesine dayanamadığını belirten baba Süleyman Yıldız, maddi imkansızlık sebebiyle de çocuğunun tedavisini yaptıramadığını söyledi.

Melike'nin 24 saat bilinçsiz bir şekilde yerde oturduğunu ve çevresinde bulduğu her şeyi yediği için dışarıya çıkardıklarında ayağının bir tanesini bağlamak zorunda kaldıklarını anlatan Yıldız, "Maddi imkanım olmadığı için tedavi ettiremedim. Hangi doktora nasıl götüreceğimi de bilmiyorum. Sürekli bez kullandığımız için paramız olmayınca eşim elleriyle yıkıyor. Eşim rahatsızlandı hastaneye yatırdım çocuğuma bakacak kimse olmadığı için iyileşmeden çıkarmak zorunda kaldım. Melike her gün gözlerimizin önünde eriyip gidiyor. Kim ciğerparesini ayağını bağlayarak ölmesini bu şekilde bekler. Önce Allah'tan sonra yetkililerden bir yardım bekliyoruz" dedi.

Sürekli kızının başında nöbet tutan anne Çiçek Yıldız ise çocuğunun tedavisini yaptırmak için yetkilerden kendilerine sahip çıkmasını isteyerek, "Çocuğum bana bir kelime dahi olsun anne diyemedi. Bir şeyler söylemesini çok isterdim. Fakat gözyaşımı bile kurudu artık ağlayamıyorum. Bu çocuğumu böyle görmek beni kahrediyor. Allah'a dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor" diye konuştu. Bu arada, Melike'nin 4. sınıfına giden abisi Emrah, kardeşinin bulunduğu duruma çok üzüldüğünü ve biran önce iyileşip onunla birlikte okula gitmesi istediğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2005 Pazartesi 17:24:22
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 23:30:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?