18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Su değirmenlerine ilgi arttı

Van'ın Muradiye İlçesi'nde elektrikle çalışan değirmenlere ilgi azalırken, su değirmenlerine ilgi artıyor. Muradiye ilçe merkezi ile köylerinde buğday hasatlarını öğütmek isteyen çiftçiler, değirmen tercihi konusunda eskiye döndü.

lektrikle çalışan değirmenlere ilgi azalırken, çiftçiler su değirmenleri için bir hafta veya 10 gün süreyle sıra bekleyip buğdaylarını buralarda öğütmeye çalışıyor. Elektrikli değirmende buğdayları öğüttükleri zaman 100 teneke buğdaydan ancak 70 teneke un alabildiklerini söyleyen Mehmet Salih isimli çiftçi, "Elektrikli değirmenler su değirmenlerine nazaran daha ucuz. Fakat buğdayımız neredeyse yarı yarıya iniyor. Ne olduğunu bilmiyoruz. Su değirmenlerine ne kadar buğday getiriyorsak, o kadar un alıyoruz. Bu nedenle bir hafta on gün beklemeye razı olarak birkaç gün içerisinde de buğdaylarımızı öğütüp evimize gidiyoruz" dedi.

Su değirmeni sahibi İdris Ak ise, talebin çok fazla olmaya başladığını, buğdayları bırakacak yerleri bile kalmadığını anlatarak, "Vatandaş buğdaylarını dışarıda eleyip temizliyor ve biz de sırayla onların buğdaylarını öğütüyoruz" dedi.

KENTHABER
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 17:19:27
Güncelleme :5 Kasım 2005 Cumartesi 14:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?