17
Mayıs
2024
Cuma
ÖZALP - VAN

Bakanlar, temel atma töreninde buluştu..

Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Van'ın Özalp İlçesi'nde bir lisenin temel atma törenine katıldı. Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada, "Haydi Kızlar Okula" kampanyası kapsamında 2004 yılı içerisinde 40-50 bin kız çocuğunun okula başladığını söyledi.
Van'da sabah saatlerinde çeşitli açılış ve temel atma törenlerine katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, öğleden sonra karayoluyla Özalp İlçesi'ne geçtiler. Bakan Çelik ve Bakan Güçlü, "Yüzde 100 Eğitim'e Destek" kampanyası çerçevesinde merkezi İstanbul'da bulunan Kültür Dershaneleri sahibi Orhan Özbey'in, Özalp İlçesi girişinde dedesi 'Ağabey Özbey' adına yaptıracağı 16 derslikli lisenin temel atma törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Orhan Özbey, doğup büyüdüğü topraklara yatırım yapmanın mutluluğu içinde olduğunu söyledi.
Daha sonra kürsüye gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yaptığı konuşmada, Türkiye'de istikbal ve gelecek savaşı başlattıklarını belirterek, topyekün eğitimin gelişmesi için büyük çaba sarfettiklerini söyledi. "Haydi Kızlar Okula" kampanyası çerçevesinde bu yıl 40 ile 50 bin kız çocuğunu eğitime kazandırdıklarını kaydeden Bakan Çelik, köylere, ilçeye okullar YİBO'lar yapmayı planladıklarını belirtti.
iha-van
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2004 Cuma 10:52:42
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 10:46:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?