23
Mayıs
2024
Perşembe
ÖZALP - VAN

İki yıldır haber yok

Özalp'a bağlı Ayazca köyünde yaşayan İzettin Kozey, çalışmak için gittikleri Konya’nın Ereğli İlçesi’nde, ’İşe gidiyorum’ diye evden çıkıp bir daha dönmeyen eşini 2 yıldır arıyor.

İzettin Kozey (23), daha önce evlenen ve 2 çocuk annesi olan eşi Hacer Kozey’in (33) ile 1998 yılında İzmir’de tanışıp evlendikten sonra memleketi Özalp’a geldiklerini anlattı.

Eşinin eski evlilikten doğan çocuklarının babalarında kaldığını, kendi evliliklerinden ise bir erkek çocukları olduğunu anlatan Kozey, "Maddi durumum iyi olmadığı için Konya’da iş buldum. Konya gitmeye karar verdiğimde, köyde ailemi bırakacak kimsem yoktu. Bu nedenle eşimle birlikte Konya’ya 2003 yılında çalışmaya gittik. İnşaatlarda amelelik yapmaya başladığımda, eşimde çalışmak istedi ama izin vermedim. Daha sonraları fazla ısrar edince, izin verdim ve pancar tarlasında çalışmaya başladı. Bir gün evden ’İşe gidiyorum’ diye çıktı, ama bir daha da izine rastlayamadık. Konya Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdum, ama bir sonuç çıkmadı. Eşimin bir daha eve gelmemesi üzerine 7 yaşındaki oğlumu da yanıma alarak tekrar Özalp’a geri döndüm" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2005 Perşembe 15:03:50
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 10:42:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?