25
Mayıs
2024
Cumartesi
ÖZALP - VAN

İran askerleri ensesinden vurdu

İRAN SINIRINDA BİR KİŞİ VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Van'ın Özalp ilçesi İran sınırında 18 yaşında bir genç, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırının İran askerlerince yapıldığı iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre olay, bu sabaha karşı saat 05.00 sıralarında Özalp ilçesi Yukarı Tulgalı köyü yakınlarında meydana geldi.

İran'dan aldığı akaryakıtla Türkiye'ye giriş yapmak isteyen 18 yaşındaki Murat Eskinyer, sınırda açılan ateş sonucu ensesinden aldığı kurşunla olay yerinde hayatını kaybetti. Silah sesleri üzerine bölgeye giden köylüler tarafından sınırdan alınan cenaze, Özalp Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada yapılan ön otopsinin ardından, cenaze Erzurum Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Köylüler, yeni evli olduğunu belirttikleri Murat Eskinyer'in İran askerlerince öldürüldüğünü ancak tazminat ödememek için inkar ettiklerini savundu.

Köylüler, Türkiye'nin bu konuda bir şeyler yapmasının şart olduğunu söylerken, Özalp Kaymakamı Şener Çağlar'ın olayla ilgili olarak bugün İran sınırını geçip saldırının yapıldığı bölgede incelemelerde bulunması bekleniyor.

İRAN SINIRINDA BİR KİŞİ VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ
İRAN SINIRINDA BİR KİŞİ VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2010 Salı 12:08:02
Güncelleme :16 Kasım 2010 Salı 15:30:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
taner tan IP: 95.10.182.xxx Tarih : 31.01.2011 10:04:14

yazık işte size bir örnek daha bu tc nin bir ayıbıdır  eğerki hükümek yetkilileri mazotu 1 tl ye vatandaşına satarsa bu ölümler olmaz ama nerde rantçılar bu işten nema alamaz bir genç yeni evlenmiş ve daha 18 yaşında yetkililerin vicdanı sızladımı hayır