29
Mayıs
2024
Çarşamba
ÖZALP - VAN

Kaçak insan avı

Van'ın Özalp ve Gevaş ilçelerinde jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde yurda yasadışı yollardan giriş yaptıkları tespit edilen 76 kaçak şahıs yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, Özalp İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Sarıköy köyü yakınlarında icra ettikleri faaliyetler esnasında arazide yaya olarak ilerleyen grup görüldü. Ekiplerin yaptığı kimlik kontrollerinde şahısların yurda yasadışı yollardan giriş yapan 47 Pakistan uyruklu kaçak şahıs olduğu tespit edilerek gözaltına alındı.

Öte yandan, Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Kuşluk köyü yakınlarında icra ettikleri faaliyetler esnasında arazide yaya olarak Bitlis istikametine gitmekte olan bir gurup görülerek üst aramaları yapıldı. Yapılan aramada 39 Afganistan uyruklu kaçak şahıs ile birlikle bunlara kılavuzluk yapan İ.A. ve H.A. isimli 2 Türk vatandaşı yakalandı.


Her iki olayda yakalanan kaçak şahısların sınır dışı edilmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edileceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 14:15:46
Güncelleme :20 Ağustos 2008 Çarşamba 14:23:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?