20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÖZALP - VAN

Köy okulu eğitime açıldı

Tuvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) tarafından yürütülen "Yasasın Okulumuz" kampanyası çerçevesinde Sinan Çetin'in katkısı ile Van'ın Özalp ilçesinde onarılan köy okulu eğitime açıldı. 

Onarım masraflarını ünlü yönetmen Sinan Çetin'in karşıladığı Hacıali köyündeki okulun açılışına Van Vali Yardımcısı Hasan Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, Özalp Kaymakamı Hüseyin Demirbaş, kamu kurum amirleri, TOÇEV yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Sinan Çetin ve eşinin de hazır bulunduğu açılış töreni çekilen halaylarla başladı. 

Törende bir konuşma yapan Sinan Çetin, Van'a yabancı olmadığını belirterek "Buraya 45 kilometre uzaklıkta olan Saray ilçesinin bir köyünde doğdum. Doğduğum yere böyle bir hizmet etmeme vesile olan TOÇEV ailesine teşekkür ediyorum" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından Sinan Çetin ve eşi Rebeka Çetin ile birlikte açılış kurdelesini kesen Vali Yardımcısı Hasan Yılmaz, okulun hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu. 

Eğitime açılan okula Rebeka-Sinan Çetin İlköğretim Okulu adı verildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 18:29:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EKREM ERALMAÇ IP: 88.234.243.xxx Tarih : 8.10.2008 23:08:51

aslında ben bu yazıyı okuduğum zaman sevıneceğım yerde özuldum desem daha doğruolur bence ben bir hacı alılı olarak ve ilk okulumu o okulda okuduğum için benim içın çok önem arz edıyor gerçekten çok özüldüm sebebıne gelınce M.E.B.Bakanlığınca başlatılan okul tadılat kampanyasında dolayı sayın sınan çetin ve eşi rebeka çetin aileye şunu arz etmek istıyorum keşke o okula 5.10 bılgısayar bağışında bulunsaydılar bence daha hayırlı bır iş yaparlardı am ne olursa olsun okulumuzun ismı HACI ALI İLK OKULU OLARAK kuruluşundan bu gune kadar okulumuzun ismını asla değışmesını isetemedığımızı belırtmek isterım ümarım yetkılıler bir an evvel bu yalışı duzeltırler saygılarımla EKREM ERALMAÇ