20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÖZALP - VAN

Minibüsçüler haklarını yargıda arayacak

Van Sınırlı Sorumlu 13 No’lu Minibüsçüler ve Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Cafer Dündar, İl ve İlçe Trafik Komisyonlarının aldığı güzergah kararına tepki göstererek, "Özalp’tan yolcu alamazsın şeklindeki kararı sebebiyle her iki komisyonu mahkemeye vereceğim" dedi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Van-Özalp arası yolcu taşımacılığı yapan minibüsçüler arasında çıkan güzergah kavgasından sonra İl ve İlçe Trafik Komisyonu 13 No’lu Kooperatife üye minibüsçülerin Özalp İlçesi’nden yolcu alamayacağını kararlaştırdı.

Karara tepki gösteren S.S.13 No’lu Kooperatif Başkanı Cafer Dündar, alınan kararın hukuki olmadığını öne sürdü.

Dündar, "Daha önce olaylara karışan ve gözaltına alınan Özalp Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Yılmaz Öğer, İlçe Trafik Komisyonu üyesidir. Bize karşı olan bu kişinin vereceği karar ne derece adildir. Komisyondan çıkan karar ’Van-Saray, Saray-Van arası yolcu alabilirsin’ şeklindedir. Biz de çıkan bu karar doğrultusunda üyelerimle birlikte haksızlığa uğradık. Bu haksızlığı gidermek için bu iki komisyonu mahkemeye vereceğim. Çünkü bu kooperatifi kurarken yol güzergahında hem Özalp, hem de Saray’dan yolcu alıp indirme kararını da yine bu iki komisyon verdi. Bu kararla mağdur olan üyelerimin haklarını alana kadar hukuki mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim" dedi.

iha-van
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 12:46:04
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 10:45:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?