20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÖZALP - VAN

OSB için çalışmalar sürüyor

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, yeni bir Organize Sanayi Bölgesi kurmak için çalışma içerisinde olduklarını söyledi. 

Zahir Kandaşoğlu, sabah saatlerinde İskele Caddesi Van Süt Fabrikası arkasında hizmete açılan ve üretime başlayan Bebiko Tekstil Fabrikası'nı ziyaret etti. 

Firma sahipleriyle bir süre görüşen Kandaşoğlu, çalışan işçilerle ise sohbet etti. Üretilen ürünler ile ilgili bilgi alan Kandaşoğlu, firma sahibi Filiz Oflas'ı yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik etti. 

Tam donanımlı ve 45 makina kapasiteli olan fabrikalarında 70 kişinin istihdam edildiğini ifade eden Oflas, bu sayıyı 150'ye çıkartmayı hedeflediklerini belirtti. 

Bebiko markasının öneminden bahseden Oflas, genel fabrikalarının İstanbul'da olduğunu kaydetti. Çocuk üzerine ürünler tasarladıklarını anlatan Oflas, ürünlerini Rusya başta olmak üzere uzak doğu ülkelerine ihraç ettiklerini vurguladı. 

Zahir Kandaşoğlu da yaptığı konuşmada bu tür işyerlerine sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. İş bulmanın çok zor olduğunu her gün yüzlerce insanın kendilerini ziyaret ettiğini vurgulayan Kandaşoğlu, yüze yakın bir insanın burada çalışmasının kendisini mutlu ettiğini kaydetti. 

Böylesi girişimcilerle gurur duyduklarını anlatan Kandaşoğlu, "Bu firmamız aynı zamanda odamıza üye olmuş bulunmaktadır. Şahsım ve oda olarak buraya hizmet sunmaya her zaman hazırız. Doğu'da özellikle Van'da iş bulmak gerçekten çok büyük bir sıkıntı. Bizim için kalifiyeli elemanların olmasıdır. Batı'da bazı firmalar buraya yatırım yapmak istiyorlar ama burada kalifiyeli elemanın olup olmadığını bilmiyor. Onun için bu firmamız tarafından bu insanların istihdam edilirken, aynı zamanda bu işi öğrenerek, kalifiyeli eleman durumuna geliyorlar" dedi. 

Bu tür firmaların fiziki durumlarının da kendileri için çok önem arz ettiğini sözlerine ekleyen Zahir Kandaşoğlu şöyle konuştu;
"VATSO olarak bu ilde çok ciddi bir çalışmamız daha bulunuyor. Van Valiliği ve OSB yönetimiyle birlikte Van'ın Özalp yolu üzerine yeni bir OSB kurmayı hedefliyoruz. Şehrin farklı bölgelerinde bulunan bu tür firmalarımıza yer tahsisi yapıp Van'a yakışır bir şekilde onların orada üretim yapmalarını hedefliyoruz." 

Yapılan konuşmaların ardından Zahir Kandaşoğlu, Filiz Oflas'a VATSO'ya üye oda belgesini verdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 18:27:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?