19
Mayıs
2024
Pazar
ÖZALP - VAN

Özalp'in 'eli öpülesi' öğretmeninden kitap yardımı çağrısı

Van'ın Özalp İlçesine bağlı Yünkuşak köyünün "eli öpülesi" öğretmenlerinden Hülya Memili, duyarlı vatandaşlardan öğrencilerine kitap yardımında bulunmalarını istedi.

Köydeki kız çocuklarının okutulması için arkadaşlarıyla birlikte yoğun çaba harcayan Memili, " Kızların okumaya ihtiyacı vanr. Bu çocuklara kitap yollasınlar.  Köyde okuma yazma bilmeyen 15 – 20  yaş bayanlara önümüzdeki dönem haftada 2 saat okuma yazma kursu açacağız." dedi.

Kız öğrencilerinin okutulması konusunda büyük aşama kaydeden Yünkuşak köyünü ziyaret eden  Van Valisi Hikmet Tan, Türkçe konuşmak istediği çocukların Türkçe bilmediğini anlayınca Kürtçe konuştu.

Van Valisi Hikmet Tan, Çiğdem Şal, Sevgi Çakır ve Hülya Memilli isimli öğretmenlerinin kapı kapı dolaşarak kız öğrenci sayısını 30’dan 62’ye çıkardığı Yünkuşağı Köyü’nü ziyaret etti. Ziyaret sırasında Vali Tan, okulun yanında biriken küçük yaştaki çocuklara yönelerek önce ’Nasılsınız’ diyerek hatırlarını sordu. Çocukların tepki göstermemesi üzerine Türkçe bilmediklerini anlayan Vali Tan, Kürtçe ’Hun çavanı başın, keyfette haşe’ (Nasılsınız, iyi misiniz, keyfiniz iyi mi) diye konuştu. Vali Tan, daha sonra 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı ve Ankara TED Koleji tarafından gönderilen kırtasiye ve giyim malzemelerini beraberindekilerle birlikte öğrencilere dağıttı. Yardım dağıtımında sonra Vali Hikmet Tan okulun başarılı öğrencilerine karnelerini ve takdir belgelerini verdi.


Çiğdem Şal, Sevgi Çakır ve Hülya Memilli isimli öğretmenler ise kız çocuklarının okullaştırılması yönündeki başarılarının basında yer alma üzerine birçok yardım ve tebrik aldıklarını belirterek, herkese çok teşekkür ettiler. Öğretmenler, Yünkuşak İlköğretim Okulu’nda başarılı 6 öğrenciye 21’nci Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından başarılı olmaları şartıyla eğitimleri boyunca burs verileceğini de belirttiler.


Geziye Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, Özalp İlçe Kaymakamı Ömer Özcan İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Soner ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüsamettin Nak da katıldı.

NİHAT ÖZBAY - ÖZALP (KENTHABER)
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2004 Pazartesi 23:44:17
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 10:48:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?