18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÖZALP - VAN

Özalp'ta minibüsçülerin rekabeti halka yaradı

Van’ın Özalp ve Saray ilçeleri güzergahında çalışan yolcu minibüs kooperatiflerinin sayısının artması, beraberinde rekabeti getirdi. Yeni kurulan kooperatiflerle rekabete başlayan Sınırlı Sorumlu 13 No’lu Minibüsçüler ve Taşımacılar Kooperatifi minibüsleri, daha önce her yolcu için aldıkları 3 milyon lira yerine 1 milyon liradan taşıma yapmaya başladılar.
12 ve 38 no’lu Minibüsçüler ve Taşımacılar Kooperatifi yazıhanesi sorumlusu Oktay Karaalp, Özalp İlçesi’nde 2 minibüs kooperatifinin olduğunu, şöförler ve 13 no’lu Minibüs Kooperatif Başkanı arasında yaşanan olumsuzluklardan dolayı buradan ayrılarak 38 no’lu kooperatifi kurup kendi yazıhanelerinde çalışmaya başladıklarını söyledi. Karaalp, hiç bir arabası kalmayan 13 no’lu Minibüsçüler ve Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Cafer Dündar’ın ise çevre köylerden topladığı minibüslerle kendileriyle rekabet başlatarak 3 milyon lira olan bilet fiyatını 1 milyon liraya düşürerek esnafı zor duruma bıraktığını iddia etti. Karaalp, "Bu güzergahta çalışan bir çok şöför ayda 2 milyar lira senet ödüyor. Van’dan Özalp İlçesi’ne 1 milyon liraya yolcu taşınırsa bu insanlar nasıl ekmek yer. Biz bu rekabetten dolayı fiyatlarımızı önce 1 milyon liraya düşürdük. Mazot parasını dahi kurtarmadığı için fiyatları tekrar 3 milyon liraya çıkardık" dedi.
S.S. 13 No’lu Minibüscüler ve Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Cafer Dündar ise, kooperatifi kurarken çok zorluklar çektiğini, kendisinin de dayak yediğini belirtti. Dündar, "Beni kooperatifimden şöförler değil, 10 kişilik rantçı gurubu tehditle çıkardı. Ben bu rantçılarla yasal yönden mücadele edeceğim. Ben de hür ve aç yaşayalım, rantçıların emri altında köle gibi çalışmak istemediğim için ayrı bir yerde yazıhane açarak daha önce 3 milyon lira olan bilet fiyatını 1 milyon liraya düşürüp hizmet etmeye çalışıyorum. Bu ücretle yolcu taşımaya devam edeceğim" diye konuştu.
VAN - İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2004 Cuma 15:02:50
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 10:46:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?