18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÖZALP - VAN

Özalp'te 'Çoban Projesi'

Özalp Kaymakamı Ömer Özcan, çobanlık yaptıkları için aralıklarla okula devam eden çocukların eğitimi konusunda Doğu Anadolu Kalkınma Programı’na (DAKAP) sunulmak üzere ’Çoban Projesi’ hazırladıklarını açıkladı.

Kaymakam Ömer Özcan, ilçe genelinde çobanlık yapan 11-15 yaş arası 1500-2000 arasında çocuk bulunduğunu, bunların büyük bölümünün okula aralıklarla geldiğini açıkladı.

Bu çocukları hem okula kazandırmak, hem de bilinçli çobanlık yapmaları için eğitmeyi düşürdüklerini anlatan Özcan, "Erkek ve kız çocuklarımızın okullaştırılmasındaki temel engel işleridir. Erkek çocuklar burada hayvancılık çok yaygın olduğu için çoban oluyor, kız çocuklarımız da ev işlerinde genellikle annelerine yardım ediyor. Bunun için erkek öğrencilerin okullaştırılması veya yılın sadece belli zamanlarında okula gitmelerinin önüne geçebilmek için DAKAP’a sunacağımız bir ’Çoban Projesi’ projesi hazırladık. Bu proje ile sertifikalı, eğitimli çoban yetiştirip hem çocuklarımızın eğitimlerini aksatmalarının önüne geçeceğiz, hem de hayvancılığı daha doğru, modern bir şekilde yapılmasını sağlayacağız. Hayvanların başında eğitimli, sertifikalı çobanlarımız olacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 15:35:17
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 10:25:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?