23
Mayıs
2024
Perşembe
ÖZALP - VAN

Özalp'te soba zehirlenmesi: 1 ölü

Van’ın Özalp İlçesi’nde kömür sobasından sızan gazdan zehirlenen aynı aileden 1 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi ise tedavi altına alındı.

Alınan bilgilere göre, Boğazkesen köyünde oturan 4 kişilik Dügören ailesi, dün akşam kömür sobasını yakarak uyudu. Özalp İlçesi PTT Müdürlüğü’nden çalışan Niyazi Düzgöen’in, sabah kendisini ilçeye götürecek minibüse gelmemesi üzerine durumdan şüphelenen köylüler eve gitti. Baba Niyazi (27), anne Neziha (30) ve çocuklardan Nevruz (6) ile henüz 3 aylık olan Deniz Düzgören’in yerde yattıklarını gören köylüler, aile fertlerini Özalp Devlet Hastanesi’ne götürdü.

Şahısların sobadan sızan gazdan zehirlendikleri teşhisi üzerine anne, baba ve çocukları ambulansla Van Devlet Hastanesi’ne getirildi. Durumu ağır olan baba Düzgören, hastaneye getirilirken yolda hayatını kaybederken, sağlık durumu ağır olan anne Neziha Düzgören, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne, çocuklar ise Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi.

Sağlık durumları iyi olduğu belirtilen çocuklar, yapılan ilk müdahalenin ardından taburcu edildi. 3 aylık bebek Deniz Düzgören, hastanedeki bir bayan tarafından altı değiştirilip kundağa konularak komşularına teslim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 14:12:13
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 10:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?