15
Mayıs
2024
Çarşamba
ÖZALP - VAN

Selin faturası ağır oldu

Van'ın Özalp, Başkale ve Erciş ilçeleri ile Erçek beldesinde meydana gelen sel felaketinin faturası ağır oldu. 2 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin de yaralandığı selde çok sayıda ev hasar görürken, bir otomobil çamura gömüldü.


Başkale ve Özalp ilçelerinde 2 kişinin ölümüne neden olan selde, merkeze bağlı Erçek beldesi Çamlı köyü Yeni Çavuş mezrasında aynı aileden Ömer (65), Meliha (35), Zeynep (18) ve Kader Erözsöz (3) evin tavanın çökmesiyle çeşitli yerlerinden yaralandı. Köylülerin yardımıyla kurtarılan yaralılar, Van Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaklaşık 30 dakika süren sel mezrada 4 evin sular atında kalmasına neden olurken, 2 garaj yıkıldı. Sel sularının yaklaşık 12 metre sürüklediği bir kamyon duvara çarparak dururken, bir otomobil ise camlarına kadar selin getirdiği çamurun altında kalarak hasar gördü.


Van merkeze bağlı Yalınağaç köyünde de selden dolayı 6 ev hasar görürken, bir ahır çöktü. Evleri ve eşyaları su ve çamur altında kalan köylü kadınlar, eşyalarını dışarı çıkarıp el birliğiyle yıkayarak temizlemeye çalıştı. Sel sularının dağdan getirdiği taşlar ise köylülere zor anlar yaşattı.
Dünden itibaren Van'ın ilçe ve köylerinde meydana gelen selde 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Selde yaklaşık 50 evin hasar gördüğü, yüzlerce hayvanın telef olduğu bildirildi. Sel bölgelerindeki hasar tespiti için çalışmaların başlatıldığı açıklandı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2007 Cuma 21:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
can asrağ IP: 85.105.32.xxx Tarih : 26.08.2007 14:03:10
ya özalp ilçesini iyi bakalım sel gibi şeylere karşılık önlem alalım hepimiz bir fidan dikelim ne olursunuz bu istegimi herkes katılsın vede öğretmenlerın degerini bilsinler