20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÖZALP - VAN

Van-Özalp'te coşkulu 'Kutlu Doğum Haftası' kutlaması

Özalp ilçesinde Kutlu DOğum Haftası sevinç, neşe ve göz yaşı ile kutlandı. İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan kutlu doğum haftası, Özalp Halk eğitimi ve Akşam Sanat Okulu'nda kutlandı.

Kutlamalara, Kuran-ı Kerim okunması ile başlandı. Daha sonra yapılan sinevizyon gösterisinin ardından, İlçe Müftüsü Abdurahman Candan’ın hazırlamış olduğu 'Din Ve Ahlak' konulu panelde, Van YYÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlileri Doç Dr. Halil Çiçek , Doç Dr. İsa Yüceer ve İl Müftüsü Cevdet Çelen katılımcılara bilgiler verdi.

Kutlu Doğum Haftası kutlamaları, Okullararası Şiir ve Komposizyon Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi ile son buldu.

Kutlu Doğum hafttası kutlamaları hakkında bir açıklama yapan İlçe Müftüsü Abdurahman Candan, Kutlu doğum haftasının Peygamber sevgisi, İslam barış çağrısı toplumda yerleştirilmesi için önemli bir fırsat olduğunu, insanlar arasında diyalog ortamının oluşturulması için iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Amacımız, Hz. Peygamber'in doğum yılı dönümünde o yüce insanı anlamak, asıl maksatı everensel risaletini yüce ahlakını adelet ve uygulamasını hatırlatmak bunları hayatımızda uygulamak azmini tazelemek ve onun yolunda gitmek olduğunu belirtmekir" dedi.

İlçe Müftülüğü olarak, hazırlamış oldukları Bu kutlu doğum haftsında personeli ile birlikte gece gündüz çalışarak bu günü hazrladıkları  ifade eden Candan, "İlçe halkına bir nebze olsun peygamberimizin güzel ahlakını aşılayabildiksek ne mutlu bizlere"  diye konuştu.

NİHAT ÖZBAY-KENTHABER/VAN/ÖZALP
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2004 Cuma 21:05:08
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 10:49:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?