3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

'ORTA SINIFIN FESTİVALİ' SEKİZİNCİ DEFA BAŞLIYOR

Bugüne kadar yaklaşık 100 bin kişiye bedava konser dinleten Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali’nin sekizincisi 6 Nisan’da başlıyor

Türkiye’de pek çok müzik festivali düzenleniyor. Ancak çoğu, içinde farklı müzik ve sanat dallarını da barındırıyor. “Böyle olunca işin rengi değişiyor. Bizim festivalde sadece klasik müzik var” diyor festivalin sanat yönetmeni Hüseyin Başkadem. İlginin her yıl giderek arttığını belirten Başkadem, özellikle orta sınıfın, memur, bankacı, esnaf ve mahalle sakinlerinin etkinliklere katıldıklarını söylüyor: “Amacımız da zaten bu. Sanatı, sanata zor ulaşan insanların ayağına götürmek. Köylüye, çiftçiye, esnafa, orta sınıf halka yeni bir dünyanın kapısını açmak istiyorum.”

6-13 Nisan tarihlerinde düzenlenen festivalde tiyatro, edebiyat söyleşileri, okul etkinlikleri, paneller ve konserler olacak. Trio a tre grubu ile açılışın yapılacağı festivalde klarnet sanatçısı Radmila Kozubikova, piyanist Frantisek Panacek, keman sanatçısı David Danel de konser verecek. Çek sanatçı Tomas Frantsis ise fagot resitali ile festivale katılacak.

45 sanatçının katılacağı organizasyonda Türkiye’den de önemli isimler yer alıyor. Sanatla ilgili söyleşilerin gerçekleşeceği okul etkinliklerinde Derya Alabora, Tuna Akyüz, Haydar Ergülen ve Aslı Erdoğan gibi isimler öğrencilerle buluşacak.

Konserler “hamamda”

Hüseyin Başkadem bu festivalde sanatın bir bütün olarak algılandığını anlatıyor. Edebiyat, tiyatro, resim gibi sanat dallarının bir arada insanlara sunulduğunu belirten Başkadem, “Bugüne kadar yaklaşık 100 bin kişi bedava konser izledi. Festivalimizin en önemli özelliği ise ücretsiz olması. Afyonkarahisar Valisi Haluk İnga bizi çok destekledi. O, bu işin görünmeyen kahramanı” diyor.
Festival Afyon’da Ermeni, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin bir arada olduğu “Millet Hamamı” adlı bir yapının içinde gerçekleştirilecek. Yani konserler “hamamda”...

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 16:12:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?