30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

"Afyon'da fuhuş olaya bitti sayılır"

Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek, kentte zaman zaman mafya özentisi suçların gündeme geldiğini belirterek, "Bunlara asla müsamaha etmiyoruz ve etmeyeceğiz" dedi. 

Sahipata Mahallesi'nde yaptırılan Kocatepe Polis Merkezi Amirliği'nin açılış töreninde, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Muzaffer Dilek, Afyonkarahisar'da şahsa ve mala karşı işlenen suçların biraz fazla olduğunu belirtti. Bu suçların Türkiye'deki benzer illere göre yüksek olmadığına dikkat çeken Vali Dilek, "Afyonkarahisar'da terör suçları yok. Huzurlu bir kent. Halkın da desteği çok. Gürültüden tutun, bütün alanlarda halk kurallara uyuyor. Yeter ki onlara kendimizi doğru anlatalım. Bunun gereğine inandıralım. En zor düzenlenecek olan alan trafiktir. Halktan da bu konuda destek görüyoruz. Biz personelimizi eğittikçe, vatandaşımız da bizi daha iyi anlar hale geldikçe, bu işler daha iyi bir noktaya gidecektir. Afyonkarahisar'da genel olarak güvenlik sorunu yok. Ancak 800 bin nüfuslu olan bir ilde elbette her ilde olduğu kadar suç olacaktır" diye konuştu. 

Fuhuş olaylarının kökünden çözüldüğünü ifade eden Dilek, "Devlet memurlarının ihaleye fesat karıştırması tarzında faaliyetler vardı. Bunlar teknik takiple ele geçirildi. Yine 'Çamur Operasyonu' adıyla günlerdir takip edilen bir çalışmayı gerçekleştirdik. Mafyatik dediğimiz mafya özentisi suçlar, zaman zaman gündeme gelebiliyor. Bunlara asla müsamaha etmiyoruz, etmeyeceğiz de. Diğer belli yerlerde de bu çalışmalar yapılacak. Artık güvenlik, istihbarata ve teknik alt yapıya dayalı çalışmalar olarak kendisini hissettiriyor. Halkın huzuru ve güvenliği için ne gerekiyorsa yapılıyor ve yapılacak" ifadelerini kullandı.
iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 03:57:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin ünal IP: 85.108.202.xxx Tarih : 15.07.2006 19:32:37
Ben Afyonkarahisar'da yaşıyorum. Fuhuş olayı tamamiyle ve hiç aksatılmadan devam etmektedir. Bundan rahatsız oluyoruz. Ancak bu haberi okuyunca; bizim fuhuş anlayışımızla buradakinin farklı olduğunu düşünüyoruz. Biz para karşılığı insanların bedenini satmasından bahsediyoruz. Ya siz?