3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

"Haydi Sandıklı şimdi sıra bizde" toplantısı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki Meslek Yüksekokulu'na ek bina yapılmasıyla ilgili olarak, "Haydi Sandıklı şimdi sıra bizde" toplantısı düzenlendi. 

Kaplıca Termal Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Sandıklı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. H. Ali Yalım, 2006-2007 eğitim ve öğretim döneminde 6 bölümde 927 öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlattı. 4 bin 580 metrekarelik kapalı alanı olan yeni binanın 1 milyon 600 bin YTL'ye mal olacağını belirten Yalım, "20 derslik, 1 anfi, 1 konferans salonu, 4 bilgisayar odası, 16 öğretim elemanı odası ve yönetici odalarının bulunacağı yeni binada, aşçılık, seracılık ve pazarlama bölümlerinde toplam 150 öğrenci öğrenim görecek. Bu yeni öğrenciler ilçe ekonomisine önemli katkılar sağlayacak" dedi. 

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Özpınar da yaptığı konuşmada, "Bu zamana kadar Meslek Yüksek Okulu'na her zaman destek olduk. Yeni bina yapımı konusunda da üzerimize düşeni yapacağız" ifadelerini kullandı. Kaymakam Adnan Kayık ise binayı birlik, dayanışma, saygı ve hoşgörü içinde tamamlayıp hizmete sokacaklarını ifade etti. 

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş da, şunları söyledi; "Senatomuz toplanarak okula yeni bölüm açılmasını uygun gördü. Bu görüşümüzü YÖK'e bildirdik. Meslek yüksek okulları bizim için çok önemlidir. İlçelerde fiziki ve sosyal şartların sağlanması lazım. Bu projenin gerçekleşmesi heyecan veriyor." Bu arada, toplantıya sadece MHP milletvekili adaylarının çağrılması ve konuşma yapması dikkat çekti. Duruma tepki gösteren Kaymakam Adnan Kayık, "Siyasilerin konuşması benim de dikkatimi çekti. Tasvip etmediğim bir durum. Ancak toplantının organizasyonu AKÜ Sandıklı MYO tarafından yapıldı" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2007 Çarşamba 10:48:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?