3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

1 Mayıs afişine 2 gözaltı

Afyonkarahisar’da yaklaşan 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle caddelere izinsiz afiş yapıştıran 2 kişi, polis tarafından gözaltına alındı. 

Gece geç saatlerde devriye görevi yapan Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu Yeşilyol Caddesi’nde duvarlara izinsiz afiş yapıştıran Mevlüt Bayram (25) ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrencisi Gülbahar Duyan’ı (19) gözaltına aldı. Afişlerin üzerinde, "1 Mayıs’ta Amerika’ya, Avrupa’ya, işbirlikçilerine, provokasyonlara karşı birleşelim" ifadelerinin yer aldığı belirlendi.

Merkez Karakolu’nda ifadeleri alınan Bayram ve Duyan, "İzinsiz afiş yapıştırmak" suçuyla Afyonkarahisar Adliyesi’ne sevk edildi. Şahısların elindeki afiş, tutkal ve fırçaya da polis tarafından el konuldu.

Mevlüt Bayram’ın, 17 Ocak’ta kendilerine Haklar ve Özgürlükler Cephesi adını veren grup tarafından Ankara’da yapılan Avrupa Birliği karşıtı gösteride polisle çatıştığı ve gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2005 Cuma 13:48:36
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 21:39:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?