4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

1 Mayıs olaysız geçti

Afyonkarahisar'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olaysız geçti.

Afyonkarahisar'daki kutlamalara KESK'e bağlı sendikalar, sivil toplum örgüt temsilcileri ve CHP İl Teşkilatı üyeleri katıldı. Afyonkarahisar Cumhuriyet Meydanı Zafer Müzesi önünde gerçekleşen kutlamalarda, talep edilen haklar hep bir ağızdan dile getirildi.

Kutlamalar öncesi emniyet ekipleri miting alanında yoğun güvenlik önlemi aldı. Grup adına konuşan Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) İl Temsilcisi Hasan Dişyar, 1960 sonrası Türkiye işçi sınıfı ve emekçilerinin 1 Mayıslarda yeniden meydanları doldurmaya başladıklarını söyledi.

1970'lerde 1 Mayısların emeğin örgütlülük ve mücadelesinde birer kilometre taşı haline geldiğini dile getiren Dişyar, işçiler ve emekçilerin her yıl bir önceki yıla göre daha kalabalık ve daha örgütlü olarak alanlara çıktıklarını ve taleplerini dile getirdiklerini ifade etti. Dişyar, 1 Mayıs'ta üzerlerine tazyikli su sıkılan, gaz bombaları atılan, copların, panzerlerin yaraladığı, kolları, bacakları, gözleri, yüzleri, örselediği yürekleri görmek yerine, emek ve demokrasi güçleri ile birlikte alanlarda bayram havası içinde bir arada olmak istediklerini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 22:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?