2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

100 milyon dolarlık yatırım

Afyonkarahisar'da faaliyetlerini sürdüren İkbal Şirketler Grubu, 100 milyon dolarlık 'Afyon İkbal Outlet Centre' yatırımını kamuoyuna tanıttı.
Çeşitli açılış ve toplantılara katılmak üzere memleketi Afyonkarahisar'a gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığı tanıtım toplantısı, 5 yıldızlı İkbal Termal Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İkbal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Salim Pancar, Afyon İkbal Outlet Centre'nin 100 milyon dolarlık bir yatırım olduğunu söyledi. Yatırımı arsa ve imar sorunlarının çözümü sonrası 1 yıl içinde bitirmeyi hedeflediklerine dikkat çeken Pancar, "Afyon İkbal Outlet Centre'nin içinde
süpermarket, spor, sinema, bowling ve oyun salonları olacak. 42 bin metrekare inşaat alanımızın olacağı merkezimizde, bin 550 araçlı otopark bulunacak. 122 adet kiralanabilir mağaza, yine bu merkezin içinde yer alacak" dedi.
Projenin dış görünümünü tarihi Afyonkarahisar evlerinin benzeri bir görünümle yapacaklarını anlatan Pancar, yatırımın şimdiden Afyonkarahisar'a hayırlı olması temennisinde bulundu.


Bakan Eroğlu ise, yatırımın Afyonkarahisar için önemine dikkat çekerek, gerekli tüm destekleri sağlayacaklarını vurguladı. İşadamı Pancar'ı böyle bir yatırımı Afyonkarahisar'a kazandıracak olmasından dolayı kutlayan Eroğlu, kentteki gelişim ve değişimin artık fark edilir düzeye ulaştığına dikkat çekti.
Sinevizyon eşliğinde yapılan basın toplantısına Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Aydoğan, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, AK Parti İl Başkanı Burhanettin Çoban ve davetliler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 02:26:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?