2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

12-18 Mayıs Hemşireler Haftası

12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Haftası nedeniyle Afyonkarahisar'da düzenlenen program, renkli görüntülere sahne oldu. 

Sağlık Meslek Lisesi'nin organizasyonuyla Afyon Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ömer Adar, hemşireliğin sağlık hizmetlerinin temel direği olduğunu söyledi. 

Hastaların hastaneye adım attığı anda hemşirelerle karşılaştığını hatırlatan Adar, "Eğer hasta hemşireden ilgi görürse, oradan memnuniyetle ayrılır. Son yıllarda hasta hakları da önem kazandı. Hastalar genellikle bakım dönemiyle ilgili şikayetler bildiriyor. Bu nedenle hemşirelere büyük görevler düşüyor. Hemşirelik, fedakarlık, özveri ve sevgi isteyen bir meslektir. Temelinde insan olan her meslek önemlidir" dedi. 

Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Zehra Akduman ise hemşireliğin güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde barındıran zor bir meslek olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi; "Hemşirelik diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan insan hayatıyla yakından ilgili bir meslektir. Ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan ve hızlı çalışan hünerli eller ister. Temelinde sevgi ve saygı yatar. Hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır." 

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından oynanan skeçler büyük alkış aldı. "Hastaneye nasıl yatılır?", "Muayene sırası", "Acile gelen hasta", "İlkyardım mı son yardım mı?" ve "Kordon dolanması" isimli oyunları oynayan öğrenciler, usta tiyatroculara adeta taş çıkarttı. Programda ayrıca şiir, şarkı ve türküler okunurken, ilizyon ve folklor gösterileri de dikkat çekti. 

Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, İl Sağlık Müdürü Hasan Hüsnü Eren, doktorlar, hemşireler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 13:48:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?