1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

12 Eylül'de 'Evet' diyeceğiz

AFYONKARAHİSAR HAK VE ÖZGÜRLÜK PLATFORMU, 12 EYLÜL'DE YAPILACAK REFERANDUMDA 'EVET' DİYECEK

Afyonkarahisar Hak ve Özgürlükler Platformu üyeleri, 12 Eylül'de gerçekleşecek olan anayasa değişikliği referandumuna 'evet' diyeceklerini açıkladılar.

Afyonkarahisar Hak ve Özgürlük Platformu üyeleri, referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını açıklamak için PTT binası önünde basın açıklaması düzenledi. Platformun basın açıklamasına AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Akbaba, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Semai Kaya, parti yönetim kurulu üyeleri ve platform üyeleri katıldı. PTT önünde açıklama yapan Platform Temsilcisi Av. Murat Uçur, Türkiye'nin acilen ve acilen sivil bir Anayasa'ya ihtiyacı olduğunu ve buna dair her adımı destekleyeceklerini ifade etti. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM), darbe mahsulü 1982 Anayasası üzerinde çok kapsamlı ve olumlu değişikliklerin referanduma, yani halkoyuna sunulmasını sağladığını hatırlatan Uçur, Anayasa değişiklik paketinin 12 Eylül Darbe Anayasası'ndan tümüyle kurtulmak yönündeki talepleri karşılamadığını ancak bu paketin darbe Anayasası'nın çöpe atılması yönünde önemli bir ilk adım olduğunu dile getirdi.

12 Eylül 2010'un güzelliklerle anılması için herkesin vicdani sorumluluğu bulunduğunu anlatan Platform üyesi Av. Murat Uçur, "Bu güzel sürecin bazı derin ve karanlık kesimleri rahatsız edeceği de önceden tahmin ediliyordu. Ama, bu derece aymaz ve kana susamış olabilecekleri öngörülmüyordu. Önce İnegöl'ümüzü karıştırdılar. Sıradan bir asayiş olayı, bir anda toplumsal bir lince dönüştü. Kürt vatandaşlarımıza ait ev, işyerleri ve araçlara zarar verildiği gibi, İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ve polis araçları da zarar gördü. Sonra Dörtyol ilçemizde 4 güvenlik görevlimizin canlarına kıyıldı. Hepsinin mekanı cennet olsun. Sonra İnegöl'deki oyun Dörtyol'da da sahneye konuldu. Halbuki biz aynı oyunları 12 Eylül 1980'den önce de görmüştük. Çorum'da, Maraş'ta yaşanan acılar, darbeye uzanan yolda ve darbeden sonraki acılara atılmış kanlı adımlar olarak tarihe geçmiştir. İnanıyoruz ki, tarih tekerrür etmeyecek, halkımız artık böylesi iğrenç provokasyonların piyonu haline gelmeyecektir" şeklinde konuştu. Bu karanlık oyunların, aydınlığa tahammülü olmayanların tertibi olduğunu savunan Uçur, "12 Eylül'de 'evet' diyerek üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçmemiz için kocaman bir adım atılmış olacak. Bu yüzden oyumuz, bütün gönlümüzle, bütün yüreğimizle 'evet' olacak" dedi.

AFYONKARAHİSAR HAK VE ÖZGÜRLÜK PLATFORMU, 12 EYLÜL'DE YAPILACAK REFERANDUMDA 'EVET' DİYECEK
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 20:00:02
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 21:35:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?