30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

12 rakibini geride bıraktı

DERECEYE GİRENLER MADALYALARINI ALDI

AFSEM tarafından düzenlenen Genç Beyinler Satranç Turnuvası'nda gençler kategorisinde yarışan lise öğrencisi Başak Yavuz, 12 rakibini geride bırakarak birinci oldu.

Türkiye Satranç Federasyonu Afyonkarahisar İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Genç Beyinler Satranç Turnuvası'nda gençler kategorisinde birinciliği erkek rakipleriniı geride bırakan lise öğrencisi Başak Yavuz elde etti. İsviçre sistemine göre yapılan turnuvada TSF Satranç Yarışmaları Tüzüğü hükümleri uygulanırken, Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu'nun baş hakemlik yaptı.

Altı tur üzerinden yapılan ve 33 sporcunun katıldığı Yıldızlar kategorisinde birinciliği 6 puanla Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu'ndan Ali İstek alırken, ikinci ve üçüncülüğü beşer puanla Ticaret Borsası İlköğretim Okulu'ndan Celalettin Kızılkaya ile Salim Pancar İlköğretim Okulu'ndan Emin Korkusuz paylaştı. Beş tur süren ve 12 sporcunun katıldığı Gençler kategorisinde ise yaptığı tüm maçları kazanan, Fatih Lisesi öğrencisi Başak Yavuz 5 puanla birinciliği göğüslerken, Merkez Endüstri Meslek Lisesi'nden Alperen Akbaş 4 puanla ikinci, Gazi Endüstri Meslek Lisesi'nden Bayram Kumral da 3 puanla üçüncü oldu.

Toplam 45 sporcunun katılımıyla, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde yapılan satranç turnuvasında dereceye giren yarışmacılara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ile satranç hakemleri ve okul antrenörleri tarafından törenle altın, gümüş ve bronz madalyalar verildi.

DERECEYE GİRENLER MADALYALARINI ALDI
DERECEYE GİRENLER MADALYALARINI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2011 Pazartesi 15:21:04
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 17:36:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?