2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

132 bin öğrenci ders başı yaptı

Afyonkarahisar'da 2008-2009 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Afyonkarahisar'ın eğitimdeki başarısını yükseltmek için 2008-2009 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte 'Bir Fincan Kahve' adlı yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini bildirdi.


Gazi Endüstri Meslek, Anadolu Meslek ve Teknik Meslek Lisesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada bu proje konusunda Vali Haluk İmga'nın onayını aldıklarını dile getiren Milli Eğitim Müdürü Yıldırım, proje gereği il genelinde tüm öğrencilerin velilerinin en az yılda 2 defa ve evlerinde 15'er dakika süreyle ziyaret edileceğini söyledi. Bu sayede okul, aile işbirliğiyle kaynaşmanın sağlanacağını vurgulayan Yıldırım, böylelikle eğitimde başarının artmasına katkıda bulunulacağını kaydetti. Müdür Yıldırım, yeni eğitim öğretim yılında Afyonkarahisar'ın eğitim seviyesi ve kalitesini daha da yükseltmek, herkesin onurunu yaralayan bazı olumsuz değerlendirmelerden sıyrılmak için geçen yıl aldıkları bir takım tedbirlere ilaveler yapacaklarını da kaydetti.


İlköğretim'de Yönetme Yönergesi'ni bu yılın ilk gününden başlayarak tavizsiz uygulayacaklarına değinen Yıldırım, MEB Hazırlık ve Yetiştirme Kursları Yönergesi'ne uygun olarak ders saatleri dışında kurslar düzenleyerek öğrencilerin biraz daha fazla çalışmalarını sağlayacaklarını ifade etti. Eğitim imkanına kavuşturulamayan bir tek çocuk bırakmadan devam, takip işlemlerinde yasal prosedürü uygulayacaklarını dile getiren Yıldırım, Valilik tarafından hazırlanan SBS ve ÖSS formatında ve müfredata uygun makam onayına dayalı olarak, belirlenen takvim doğrultusunda seviye tespit, karşılaştırılmalı ve dene sınavları yapacaklarını kaydetti.


Afyonkarahisar'ın eğitimdeki başarısından kimsenin memnun olmadığını ifade eden Vali Haluk İmga ise kenttin eğitim seviyesi ve kalitesini artırmak için el birliğiyle çalışacaklarını söyledi. 2008 ÖSS başarısında yerinde saydığına değinen Vali İmga, bu sene orta öğretimin başarısının artmasına ağırlık vereceklerini kaydetti.
Afyonkarahisar'da bu yıl yeni açılan Merkez TOKİ, Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu ve Nasrettin Hoca Anaokulu ile birlikte 745 resmi ve özel eğitim kurumunda 132 bin öğrenci öğrenim görüyor ve 10 bine yakın öğretmen görev yapıyor. 2008/2 atama döneminde 331 aday öğretmen de Afyonkarahisar'da göreve başladı. Kapalı okulun bulunmadığı Afyonkarahisar'ın bin 739 öğretmen eksiği bulunuyor.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 17:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?