1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

14 kilometrelik Zafer Yürüşüyü başladı

AFYONKARAHİSAR'DA ZAFER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Büyük Taarruz'un 88'inci yıldönümü kapsamında düzenlenen 14 kilometrelik Zafer Yürüyüşü, Şuhut ilçesinin Çakırözü köyünde başladı.

Türkiye'nin çeşitli illerindeki üniversitelerden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) gelen yüzlerce öğrenci ve vatandaşların katıldığı yürüyüşü, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu başlattı. Atatürk'ün taarruz emrini verdiği 1874 rakımlı Kocatepe'ye düzenlenen Zafer Yürüyüşü, bu sene 6'cı kez gerçekleşti. Çakırözü köyünden Zafer Yürüyüşü başlatan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı konuşmada yürüyüşe katılanların Zafer Haftasını kutladı. Zafer Yürüyüşüne katılanların arasında olmaktan

mutlu olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, "88 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları buradan Kocatepe'ye doğru kahraman ordumuz ile birlikte yürüyüşe geçti. Bildiğiniz üzere 26 Ağustos sabahı çetin bir mücadele sonucunda kahraman ordumuz düşmanı tarumar etti. 15 günün sonunda da Yunan ordusunu İzmir'den denize döktü. Gerçekten bu mutlu gün, bu güzel gün İstiklal Harbinin bir başlangıcı olmuştur" diye konuştu.

Bu şanlı zafer neticesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğunu anlatan Bakan Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşayacağını dile getirdi. Bu kutlu günde kutlu yürüyüşe katılanları tebrik eden Veysel Eroğlu, şunları söyledi: "herkesi gönülden kutluyorum. Yolunuz açık olsun ve Zafer gününüz kutlu olsun. Burada hakikaten 88 yıl önceki kahramanların duyduğu heyecanı bizlerde duyuyoruz. Bu kahramanlar bizlere bu vatanı canlarını feda ederek hediye ettiler. Onların ruhları şad olsun ve vatanımız

ilelebet yaşasın."

Çakırözü köyünde başlayan yürüyüşe Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, askeri erkan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Eroğlu ve beraberindekiler bir süre yürüdükten sonra geri döndü. Zafer Haftası kutlamaları sabah Kocatepe'de düzenlenecek etkinlikle devam edecek.

AFYONKARAHİSAR'DA ZAFER HAFTASI ETKİNLİKLERİ
AFYONKARAHİSAR'DA ZAFER HAFTASI ETKİNLİKLERİ
AFYONKARAHİSAR'DA ZAFER HAFTASI ETKİNLİKLERİ
AFYONKARAHİSAR'DA ZAFER HAFTASI ETKİNLİKLERİ
AFYONKARAHİSAR'DA ZAFER HAFTASI ETKİNLİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 09:40:00
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 11:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?